Pescari surprinși de jandarmi în timp ce pescuiau ilegal

Controalele jandarmilor sălăjeni pe linie piscicolă, desfășurate la finalul săptămânii trecute, nu au rămas fără rezultate. Sâmbătă, în zona râului Barcău de pe raza comunei Boghiş, un bărbat de 64 de ani din Boghiș a fost sancţionat contravenţional pentru pescuit fără permis. Totodată, acesta a fost amendat şi pentru refuzul de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În aceeaşi zi, în zona lacului de acumulare Vîrşolţ, un bărbat de 40 de ani din Baia Mare a fost sancţionat contravenţional pentru pescuit fără permis, în timp ce un altul, de 19 de ani, domiciliat în  Horoatu Crasnei, a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, acesta fiind depistat în timp ce pescuia cu un număr de şase lansete. Tot sâmbătă, în zona râului Crasna pe raza comunei Pericei, un bărbat de 33 de ani din județul Vaslui a fost sancţionat contravenţional pentru pescuit fără permis.

De la începutul anului şi până în prezent, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, jandarmii sălăjeni au aplicat un număr de 49 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 9.000 de lei. 

      

Alte articole

Leave a Comment