Persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani, cele mai afectate de șomaj

Numărul șomerilor sălăjeni, aflați în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj, a crescut la finalul lunii septembrie, comparativ cu luna august, cu 30 de persoane.
La finalul primei luni de toamnă, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Sălaj a fost de 4,89 la sută, mai mare decât cea din luna anterioară cu 0,7 puncte procentuale (pp) şi mai mică cu 0,41 pp decât cea din luna septembrie a anului trecut. Numărul total de șomeri aflați în evidența AJOFM Sălaj a fost de 4.384 de persoane. Din totalul şomerilor înregistraţi, 665 au fost şomeri indemnizaţi şi 3.719 șomeri neindemnizați. De asemenea, 3.574 de șomeri provin din mediul rural și 810 şomeri sunt din mediul urban. Cei mai mulți șomeri aflați în evidența AJOFM Sălaj au vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani – 1.053 persoane, urmați de categoria persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani – 916 persoane, la polul opus aflându-se persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani – 309. Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj – 43 la sută. De asemenea, șomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă 27 la sută din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3 la sută.

foto cu caracter informativ

One Thought to “Persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani, cele mai afectate de șomaj”

  1. […] Numărul șomerilor sălăjeni, aflați în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj Citeste mai mult […]

Leave a Comment