Pensionarii din Zalău, învățați de studenți să-și plătească facturile online

Mai mulți pensionari din cadrul Clubului Pensionarilor Zalău participă la o serie de cursuri prin care învață cum să-și plătească facturile de pe laptop, calculator sau telefon mobil.
Cursurile sunt unele practice, utile și sunt susținute de Ileana Vele, Marcela Terheș, Laura Laura, Cristina Petrescu, Tatiana Macovei și Dora Florinela, toate fiind studente la Comunicare și relații publice în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca.

Inițiativa unui astfel de curs le aparține studentelor, acestea fiind de părere că persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile în fața tehnologiei, iar asemenea activități vin să le faciliteze utilizarea internetului în avantajul lor. Cursurile sunt simple, explicite și îi ajută pe cursanți și să își găsească surse corecte de informare, să evite capcanele din lumea virtuală și să își poată plăti de pe telefon facturile la curent și gaz. Programul se desfășoară pe o perioadă de trei săptămâni și este gratuit. Mai mult, participanții au învățat deja să utilizeze platforma „Ghișeul.ro”, poartă virtuală ce poate fi folosită inclusiv pentru plata amenzilor. Tot la acest curs, participanții învață să folosească diferite pagini de internet pentru a învăța limbi străine, pentru a socializa cu alte persoane, inclusiv să-și contureze un cont de Facebook, a spus studenta Cristina Petrescu. Maria are 70 de ani, este pensionară și participa la acest curs din dorința de a învăța cum să-și plătească facturile de acasă. A muncit zeci de ani în industria de minerit și vrea să învețe cu orice preț cum poate utiliza internetul în avantajul său, pentru a nu mai fi obligată să stea la rând în sediile furnizorilor de curent și electricitate sau la agenții bancare.

2 Thoughts to “Pensionarii din Zalău, învățați de studenți să-și plătească facturile online”

  1. […] Mai mulți pensionari din cadrul Clubului Pensionarilor Zalău participă la o serie de cursuri prin care învață cum să-și plătească facturile de pe laptop, calculator sau telefon mobil. Cursurile sunt unele practice, utile și sunt susținute de Ileana Vele, Marcela Terheș, Laura Laura, Cristina Petrescu, Tatiana Macovei și Dora Florinela, toate fiind studente la Comunicare și relații publice în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca. Inițiativa unui astfel de curs le aparține studentelor, acestea fiind de părere că persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile în… Citeste mai mult […]

  2. Szabo Eugen Mihai

    Unde este situat clubul pensionarilor? Un număr de telefon?

Leave a Comment