Pe drumurile din județ circulă adevărate “bombe” pe patru roți

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, anul trecut, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție.

În Sălaj au fost verificate 2.839 autovehicule iar dintre acestea, aproximativ 38 la sută au fost neconforme, iar 98 de autovehicule prezentau pericol iminent de accident.

Un procent de 1,13 la sută dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 404 de amenzi contravenționale, au fost retrase 327 de certificate de înmatriculare și reținute 12 permise de conducere. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. La nivel național, aproape 3.500 de autovehicule verificate pe parcursul anului trecut prezentau pericol iminent de accident. Informațiile ne-au fost furnizate de reprezentanții RAR Sălaj pe baza statisticilor întocmite în urma controalelor efectuate pe drumurile județului de inspectorii RAR în colaborare cu Poliția Rutieră sălăjeană.

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Pe drumurile din județ circulă adevărate “bombe” pe patru roți”

  1. symy

    Cum dracu trec de ITP???…SPAGA…SPAGA….SPAGA..!!!!!

  2. Anonim

    RAR si politia sa-si faca treba pentru care sunt platiti ! sa opreasca masinile si sa le verifice ! orice tampit de politest poate vedea fumul scos de cate o masina si sa o trimita la ITP la RAR !!!!

  3. Psihiatru

    Anonimule si tu ar trebuii sa mergi la un test de fum dupa cum vorbesti .

Leave a Comment