Pe baricade, de Sărbători: Jandarmii sălăjeni au ţinut departe evenimentele nedorite

Jandarmii sălăjenii au fost prezenţi la datorie în zilele de sărbătoare care au trecut. Misiunile îndeplinite, chiar dacă multe dintre ele nu au fost vizibile, au însemnat de fapt asigurarea liniştii şi ordinii de care noi ne-am bucurat în toate zilele libere din mini-vacanţa de Paşti.
În perioada 30 aprilie – 2 mai peste 100 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj au desfăşurat activităţi specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă civică la manifestările dedicate Sărbătorilor şi praznicului Învierii Mântuitorului.

Jandarmii au acţionat atât pentru asigurarea masurilor de ordine la manifestările din mediul rural, cât şi pentru menţinerea ordinii publice şi realizarea dispozitivelor de siguranţă în municipiul Zalău şi oraşele Şimleu-Silvaniei, Jibou şi Cehu-Silvaniei, unde s-a acţionat independent sau în cooperare cu Poliţia. Măsurile luate de jandarmii care au acționat pentru păstrarea ordinii și siguranței publice, au făcut ca oamenii să se bucure în liniște de sărbătorile pascale, această stare de fapt datorându-se și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă.

Cu ocazia misiunilor executate, jandarmii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.800 lei.
“Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcarea normelor referitoare la fapte ce aduc atingere ordinii şi liniştii publice, precum : provocarea sau participarea la scandal în locuri publice, adresarea de injurii, expresii jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă, precum şi pentru apelarea în mod repetat la mila publicului de cãtre persoane apte de muncã”, se arată în comunicatul Biroului de presă al Jandarmeriei Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment