Pasionații de mașini din Zalău, 300 de oameni cu suflete mari

Un gest pe care cei cu mulți bani, societăți comerciale prospere sau instituții îl ocolesc de multe ori, mai ales acum în pragul Sărbătorilor, este fapta îndreptată către cea mai sensibilă categorie din câte există, dar și cel mai greu încercată de viață – copiii de la casa de copii. Copii care au avut cândva părinți, dar care nu-i mai au.

Copiii nimănui, doar ai statului, ai celor care îi îngrijesc, însă, în acte ori în viața de zi cu zi, ai nimănui. Copiii singuri pentru care Moș Crăciun vine doar la televizor, în casele altora. Copii pentru care îmbrățișarea părintească este doar un vis în culori, un vis pe care nu-l vor vedea, poate, vreodată, îndeplinit.

Copiii pentru care iubirea, sărutul mamei, joaca cu tata sau musafirii primiți la masa cea bogată de Crăciun, reprezintă lucruri pe care nu le vor vedea și simți niciodată în copilăria lor, mai precis în perioada vieții în care ar avea cea mai mare nevoie să aibă parte de așa ceva. La acești copii s-au gândit cei aproape 300 de pasionați de mașini din Zalău, membrii grupului de pe Facebook Mașini din Zalău, un grup dedicat pasionaților pentru automobile, din municipiu.

Astfel, joi, câțiva membrii ai acestui grup s-au deplasat la Centrul  Plasament Copii Cehu Silvaniei, cu pachete pentru cei 90 de copii din centru, dar și cu obiecte de strictă necesitate pentru bebeluși.Cel mai mare grup de pasionați auto din Zalău, de pe Facebook, ”Mașini din Zalău”, a oferit cadouri Casei de Copii din Cehu Silvaniei, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Au fost oferite copiilor 90 de pungi cu dulciuri, fiecare pungă fiind încărcată cu ciocolată, bomboane și napolitane. În ajutorul Casei s-au mai oferit 21 kilograme de detergent, zeci de pachete de scutece și compoturi speciale pentru cei foarte mici. Meritul pentru acest gest de dragoste și grijă pentru copiii mai puțin mângâiați de soartă aparține membrilor acestui grup, aproape în totalitatea lui.

Copiii de la Centrul Plasament din Cehu i-au primit pe acești oameni cu mare bucurie și cu lacrimi în ochi. Pentru că acest gest nu a fost, de fapt, doar despre ciocolată și bomboane, dulciurile pe care de multe ori copiii care cresc în sânul unei familii iubitoare aproape că nici nu le bagă în seamă. Acest gest, un exemplu pe care mulți ar trebui să-l urmeze mai ales în aceste zile, a fost despre sentimentul atât de prețios că nu ești al nimănui. Sentimentul pe care copii nevinovați îl înfruntă, în taină, cu lacrimi și suspine pe care nu le văd și nu le aud prea mulți, mai ales în zilele în care orice copil îl așteaptă cu emoție și bucurie, pe Moș Crăciun.

Acești oameni simpli, care nu au posibilități materiale excepționale, sunt oamenii de care Sălajul are mare nevoie și cu care noi ne mândrim. Da, Moș Crăciun există prin ei și vine, iată, și în locuri în care nu doar ciocolata lipsește, ci lipsesc mai ales îmbrățișarea, mângâierea și bucuria Crăciunului în familie.

One Thought to “Pasionații de mașini din Zalău, 300 de oameni cu suflete mari”

  1. Anonim

    Frumos gest si atat de valoros! O poveste adevarata, din fericire, redata foarte frumos in aceste randuri! ❤️

Leave a Comment