Paşaportul temporar se eliberează în maxim trei zile doar în cazuri urgente

Sălăjenii care vor să îşi facă paşaport simplu temporar trebuie să aştepte 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii pentru a intra în posesia acestui document, precum în cazul paşaportului simplu electronic, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Sălaj.

„Paşaportul simplu temporar se eliberează în termen de cel mult trei zile lucrătoare de la data depunerii cererii, doar în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic. Aceste situaţii trebuie dovedite, după caz, cu documente care să ateste motivele de sănătate, familiale sau profesionale, care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.
Ca urmare a unor modificările legislative, paşaportul simplu electronic este valabil trei ani pentru minorii care nu au împlinit vârsta de 12 ani, cinci ani, în cazul celor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, respectiv 10 ani, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

Leave a Comment