Opt câini cuminţi şi frumoşi aşteaptă un stăpân care să-i scoată din ghearele morţii

Opt câini, unul mai frumos şi mai cuminte decât celalălalt, aşteaptă cu ochii aţintiţi către poarta Ecarisajului Citadin din Zalău, singura şansă care să îi scape de la moartea sigură care bântuie, din două în două săptămâni, prin cuştile sinistre în care sunt ţinuţi. Membrii Grupului Câinii de la Ecarisaj – Zalău, care militează nu doar pe Facebook ci şi prin diverse campanii ori întâlniri cu autorităţile locale din Zalău, încearcă să aducă periodic în atenţia noastră, situaţia disperată în care aceste suflete nevinovate se găsesc. ,,Mi-e grea inima de fiecare dată când mă pregătesc să merg la Ecarisajul din Zalău”, spune cea care conduce activităţile acestui grup. „Dar dacă noi nu mergem să le facem fotografii, nu au nicio şansă la adopţie. Se bucură dacă primesc mâncare de la voluntari şi socializează puţin. Vă rugăm, iubitori de animale din Zalău şi din judeţ, nu uitaţi de ei! Îi găsiţi în cuştile din Adăpostul de pe strada Fabricii nr. 28, sunt suflete nevinovate, care acolo sunt sortite morţii. Sunt opt căţei, doi au fost scoşi deja zilele trecute. Este un Husky frumos, un mix Golden Retriever şi Labrador, un metis Teckel sârmos, foarte prietenos, un căţel de talie mai mare negru, care seamănă cu un lup şi încă trei căţei de talie mică: un pui de aproximativ opt luni, culoare alb cu cafeniu, cuminte şi iubitor, şi doi masculi, unul cu alb şi unul negru, care, din cauza faptului că sunt speriaţi, chinuiţi de singurătate, foame şi tristeţe, se tem până şi de aparatul de fotografiat. Vă rugăm să mergeţi la ecarisaj şi fiţi alături de aceste suflete.

Puteti să adoptaţi, să luati în <<foster>> (îngrijire temporară), sau să sponsorizaţi, dacă doriţi şi aveţi posibilitatea, căţelul care v-a rămas la inimă, prin plata cazării la pensiunea pentru câini, până la adoptie, cheltuilei ce se ridică la aproximativ 150 lei/lună. Este foarte bine dacă mergeţi si la alte adăposturi, dar în primul rând nu uitaţi că în propriul  oraş este un ecarisaj cu câini fără şanse la adopţie, dacă nu sunt promovaţi şi văzuţi de cei care şi-ar dori să adopte, suflete care au nevoie de socializare, afecţiune, mâncare şi, dincolo de toate, de şansa de a nu fi lichidaţi, şansa de a se bucura de viaţă”, spun membrii Grupului Câinii de la Ecarisaj – Zalău , într-un apel emoţionant publicat pe pagina de pe reţeaua de socializare Facebook. 

Cei care doresc să salveze viaţa unui căţel al nimănui, o poate face mergând la sediul Ecarisajului din Zalău, Strada Fabricii nr. 28, cu program în toate dimineţile între 8 şi 9.30, cu excepţia zilei de joi. 

 

 

Alte articole

One Thought to “Opt câini cuminţi şi frumoşi aşteaptă un stăpân care să-i scoată din ghearele morţii”

  1. Anonim

    naspa, dar cand se pot vedea caini? in general cand mergi acolo, nu ai voie sa intri din diferite motive
    oare Balajel, vicele, stie?

Leave a Comment