O singură instituție – Primăria Zalău, două răspunsuri diferite la sesizarea unui cetățean

Un cetățean din Zalău a contactat redacția Magazin Sălăjean cu o problemă care, deși în final a fost soluționată, indică două puncte de vedere diferite cu privire la aceeași situație pentru care cetățeanul în cauză s-a adresat autorităților. Poliția Locală Zalău și Serviciul Corp Control, ambele aflate în subordinea Primăriei municipiului Zalău, au oferit unui zălăuan două răspunsuri diferite la aceeași sesizare, venite – logic- în urma a două constatări diferite. Cetățeanul a adresat celor două autorități subordonate municipalității o sesizare cu privire la faptul că liniștea din zona imobilului în care locuiește este deranjată zi și noapte de animalele (câinii) unui vecin. Ulterior, organele de control au oferit petentului răspunsuri diferite, în urma unor concluzii de asemenea diferite. Direcția Corp Control s-a prezentat prima la poarta imobilului reclamantului (conform datei răspunsului la petiție), înainte de verificarea făcută de Poliția Locală, constatând că în curtea persoanei reclamate era “doar un câine de talie mică”, cu precizarea că legea, evident, nu interzice creșterea animalelor de companie ci doar creșterea păsărilor și animalelor pentru producție și tracțiune în gospodăriile situate în intravilanul municipiului. Poliția Locală a efectuat și ea un control, ulterior datei controlului Direcției Corp Control, anunțându-l ulterior pe reclamant că s-a luat legătura cu stăpânul animalelor, confirmând, evident, cele sesizate, anume că în curte erau mai multe animale. Proprietarul animalelor și-a luat angajamentul ca va muta în perioada următoare o parte dintre animalele deținute, într-un alt loc, în mediul rural. Mai mult decât atât, polițiștii locali l-au asigurat pe reclamant că polițiștii vor continua activitatea de patrulare în zonă, implicit de verificare a situației. Desigur, e important că problema a fost rezolvată, dar ceea ce rămâne uneori sub semnul întrebării este autenticitatea datelor prezentate în răspunsurile scrise ale autorităților către petenți.

 

 

 

8 Thoughts to “O singură instituție – Primăria Zalău, două răspunsuri diferite la sesizarea unui cetățean”

 1. Anonim

  pai e simplu. In Politia locala toti dau ca si in caini, desi uneori 🙂 ei chiar incearca sa resolve problemele !
  pe cand Corp Control din primarie nu a facut si nu face nimic de ani de zile ! au ramas aceasi oligrofeni de pe vremea lui Nosa, Capalnasiu si acuma a lui ciunt ! astia sunt ca si apa sfintita , uda pe unde trece si atat ! dar au salarii duble , bani in mana, fata de cei de la politia locala !
  dar binenteles ca politia local este ceea blamata tot timpul ! de ei se leaga toti, pentru orice problema, ca tine sau nu rine de ei !

 2. Anonim

  Am 4 sesizari catre primaria Zalau in ultimi 2 ani, referitor la o constructive ridicata ilegal pe terenul statului roman, pe domeniul public ! De 4 ori au venit cei de la primarie, corp control, si NU AU REZOLVAT NIMIC ! Cica l-au notificat pe individ sa demoleze constructia si sa elibereze terenul ! Rezultate ZERO !!
  Acel teren fiind ocupat abuziv de mai bine de 15 ani, iar daca ar trebui sa platesti chirie pe el, ar fi cam cat pentru 4-5 garaje, faceti un calcul si vedeti cat a pierdut primaria in ultimi 15 ani !
  Dar, intodeauna am primit un comunicat de la primarie, unul semnat de Ciunt, altul de Balajel, si tot asa, in care imi comunicau ca constructia o sa fie demolata, si terenul eliberat de mizeriile individului ! Au trecut 2 ani si nimic ! Imi este rusine sa mai fac ceva, astept urmatorul primar !
  p.s. ultima data, mi-a fost si atrasa atentis SA MA LINISTESC si sa-mi vad de treaba ! Sa nu agit apele, caci demersal meu, deranjeasa si pe alcineva important din primarie, aflat chiar in vecinatatea terenului pe care mi sa pus mie pata ! Si aceea persoana era una care mi-a semnat 2 communicate din partea primariei !
  Cred ca am inteles mesajul si astept sa dispara astia si sa vina altii, poate mai buni si mai corecti !

  1. Alex

   Salut . Te rog frumos zi unde este zona. Sa mai facem cativa locuitori al acestui mirific municipiu cateva sesizari . Multumesc

 3. Anonim

  faceti o comparative intre rezultatele Politiei Locale si cele de la Corp Control din primaria Zalau. Vedeti cate AMENZI/ SANCTIUNI au dat cei din primarie si vedeti daca mai merita sa fie tinuti in functii !!
  cu ei sau fara ei, tot acolo suntem !

 4. undei edoar , cel mai meserias ziarist din tara? sau betiv :)

  no ma ziaristul lui peste, uite un articol , poate inveti si ceva meserie, nu numai sa-l pupi in piula pe Ilies, proxenetul de la Milenium !

 5. Anonim

  sunt 2 institutii ! e drept ca una e subordonata la alta, dar tot 2 institutii sunt
  se vede si calitatea oamenilor, se vede si cine incearca sa-si faca meseria si care sunt frecatori de menta !
  p.s. stie cineva cu ce se ocuopa CORP CONTROL din primarie? ce salarii au? ce rezultate au? ce controale au facut si care au fost REZULTATELE?

 6. Anonim

  Concluzia este una: sunt prea mulți care nu fac nimic pentru salariile pe care le prim3sc. Poliția locală trebuie desființată, iar dei de la corp control puşi la treabă şi responsabilizați pentru ce fac.

  1. pt anonimul de la 08.07

   pai daca desfintezi politia locala cine manca tot rahatul din zalau? pe cine o sa mai dati vina pentru tot raul din oras?
   pe cine pui in locul lor? ai idei cu ce se ocupa politia local ? sau doar mai citesti cate un articol in presa si tragi iute o concluzie de om prost, informat 🙂
   sunt multi vitezi care iute dau cu bota in balta, dar doar de atata si sunteti in stare sa faceti ! solutii nu aveti deloc, doar strigati ca prosti la gard ! latrati in spatele portii, a anonimatului !
   sa zicem ca o desfintati, si ???? o sa vedeti politia municipal ca o sa va pazeasca de tigani? de cainii vagabonti? de toti nesimtiitii si mitocanii? NU ! de ce? pentru ca, desi le este rusine sa recunoasca public, POLITIA ROMANA ceea de stat, a fost deacoord cu infintarea politiei locale si cu preluarea sarcinilor de rahat de catre cei de la politia locala !!
   ai ideie cine sunt cei de la corp control? crezi ca ii poate pune cineva la treaba? ca ii poate obliga sa faca ceva? NU !! nici nosa, nici Capalnasiu si nici marele Ciunt cu mascot lui Balajel nu au fost in stare sa-i puna la munca pe cei „unsi” pe acele scaune bine infipte la primarie !!!
   oricum, daca citeai si intelegeai ceva din articol, observai ca cei de la Politia Locla au facut ceva, pe cand cei de la Corp Contro nu au facut nimic! poate ca nici nu au fost pe teren sa constate ceva 🙂 pentru ca pe ei nu ii verifica nimeni !

Leave a Comment