O rupere de nori a făcut prăpăd în Jac

Zeci de curţi, fântâni şi beciuri din satul Jac, comuna Creaca, au fost inundate şi culturi întregi au fost distruse în urma unei ploi torenţiale ce a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Întreaga comunitate s-a mobilizat pentru a scoate apa şi pentru a-i ajuta pe localnicii loviţi de inundaţii. După cum ne-a declarat primarul Ioan Terec, ploaia a început în jurul orei 17 şi a durat cel mult o oră şi jumătate, însă a fost atât de puternică încât a făcut prăpăd pe alocuri.
“Sunt în teren, împreună cu alţi reprezentanţi ai Primăriei şi cu cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Creaca pentru a scoate apa din curţile şi beciurile oamenilor. Până mâine (marţi, 2 august – n. red.) vom avea bilanţul pagubelor. Deocamdată, pot sa vă spun că este vorba despre 50-60 de hectare de culturi agricole şi mai multe fântâni, curţi şi beciuri”, a precizat edilul.
Acesta a mai spus că după întocmirea bilanţului, va face demersurile necesare pentru ca sătenii afectaţi de inundaţii să primească ajutoare de urgenţă de la Guvern

Alte articole

Leave a Comment