O nouă misiune a pompierilor sălăjeni în Grecia

Peste 140 de pompieri, din care opt din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ISU “Porolissum” Sălaj, au ajuns în Grecia într-o nouă misiune de sprijin acordată de România pentru stingerea incendiilor. Cei opt pompieri care au început lupta cu flăcările sunt: locotenent colonel Florin Opriş – comandantul Detaşamentului Zalău aflat la a doua misiune în Grecia, plutonier adjutant şef – Istvan Domocos, plutonierii adjutanţi Andrei Maior şi Lucian Călin Groza, plutonierii majori  Florin Vaşvari şi Cătălin Ionuţ Pop şi plutonierii Sergiu Radu Ştirb şi Raul Alexandru Feşteu, cadre cu o amplă experiență pe latură operativă.

Noul modul este constituit din: 142 de pompieri, opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă care poate fi folosită pentru survolarea zonelor în care se va interveni. Pompierii care formează noul modul sunt de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență din: București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș.

Pompierii români din Grecia au misiunea de a asigura protecția a trei localități din zona Attica. Salvatorii vor acționa pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunitățile.

 

Leave a Comment