O nouă mărire de salarii este pregătită pentru o categorie de bugetari. Venituri lunare de peste 11.000 de lei

În timp ce angajații din domeniul privat se luptă să supraviețuiască, în majoritate, cu salarii foarte mici, statul are din nou grijă de bugetari. Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice este pe cale să primească noi completări, iar beneficiarii acestei modificări ar putea primi în plus la salariu, sume mari de bani care vor umili multe dintre veniturile celor care lucrează în domeniul privat. Angajaţii din cel puțin trei categorii vor primi măriri de salariu substanţiale. Este vorba despre un proiect de lege, aflat acum foarte aproape de a-şi primi votul final de la deputaţi, după care va fi adoptat şi pus în practică. Concret, salariile stabilite pentru anul 2022 vor fi modificate pentru salariații din diverse funcţii din biblioteci şi muzeele naţionale. În trecut, a mai avut loc o astfel de propunere, însă Senatul a respins-o. A fost, ce-i drept, sub o altă formă, iar cea de acum, după ce va primi şi votul din partea deputaţilor va trebui să fie şi promulgată. Dacă legea va fi promulgată în Monitorul Oficial, din 2022 vor primi mai mulţi bani la salariu angajaţii care ocupă trei tipuri de funcţii din biblioteci şi muzee naţionale, după cum urmează: managerii, directorii generali adjuncţi şi directorii din biblioteci naţionale sau din Biblioteca Academiei Române, precum şi cei din muzeele de importanţă naţională. Pentru managerii de gradul I, creşterea va fi de la 8.247 lei la 10.529 lei, prentru cei de gradul II se trece de la suma de 8.774 lei la 12.459 lei. Pentru angajaţii altor muzee, cei din gradul I vor ajunge la salarii de 8.250 lei, iar cei de gradul II la 9.300 lei. Directorii generali adjuncţi vor trece de la 6229 lei la 9.650 lei, iar cei de gradul II vor ajunge de la actuala valoare de 8.072 lei la 11.933 lei. A treia categorie de angajaţi pentru care se doreşte mărirea nivelului de salarizare este cea a directorilor, iar cei de gradul I vor lua acum 9.651 lei. Cei care intră în categoria salariaților de la „alte muzee”, vor primi 8.700 de lei. Propunerea legislativă mai are nevoie de votul deputaților, de promulgarea prin decret prezidențial și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “O nouă mărire de salarii este pregătită pentru o categorie de bugetari. Venituri lunare de peste 11.000 de lei”

  1. Anonim

    Spînu Ovidiu Cristian va fi noul tehnoredactor al Muzeului, dupa un concurs cu dedicatie! Similar a fost angajat Valer Simion Cosma!

  2. Anonim

    Noul guvern alias ciuma galbena nu va face nimic pt saracia din domeniul privat. Patronii vor fi ocrotiti pe mai departe ca sa si bata joc de angajati. De ce credeti ca toate firmele mari sunt la un pas de colaps mai ales aici in Salaj? Sclavia de la anvelope, tevi sau vestitul parc de la Nusfalau care deja e pe butuci pt ca pleaca toti de acolo si spun ce terori au trait pe 2 lei? Plecati de la ei, nu s ei vinovati, noi suntem vinovati. Trebuie adusi in pragul falimentului. Pt ca nu e posibil sa faci in calitate de stat salarii de 11.000 de lei pt niste angajati la un muzeu cu o munca, desigur, importanta singrea dar nu mai grea ca a unuia care trage pana vomita la.patron. plecati sinlasati-i sa crape sau sa si cheme copiii si nepotii sa lucreze pt fabricile lor de rahat. E singura solutie! Mergeti afara si ot aceeasi munca, dar conditii mult mai bune si mai sigure, primiti de 10 or mai.mult!!! Jigodii nenorocite in frunte cu toti cei care ne au condus si ne conduc din nou spre saracie si pustiu. Bata-va Dumnezeu si pe voi si oe familiile voastre, asa dupa cum.meritati si dupa cum si voi va bateti joc de ani de zile de romani si de familiile si copiii lor. Nenorocitilor!

Leave a Comment