O clădire din centrul municipiului se descompune în capul trecătorilor

O clădire din centrul municipiului Zalău stă să cadă, la propriu, în capul trecătorilor. Situată pe strada Unirii, în vecinătatea a Muzeului Judeţean, clădirea este în prezent, în mare parte neutilizată şi se află în administrarea Municipiului Zalău. Cândva, în camerele din interiorul ei şi-au avut sediile câteva filiale ale unor partide politice (în prezent un singur partid având sediul în clădire). Imobilul arată înfiorător, atât pe dinăuntru, dar mai ales pe dinafară. Deşi se află în acestă stare de foarte mulţi ani, autorităţile nu au luat nicio măsură pentru remedierea situaţiei prin consolidarea clădirii măcar, dacă nu prin renovarea ei din temelii.

Miercuri, la primele ore ale dimineţii, bucăţi de zid de dimensiuni îngrijorătoare, cădeau din partea de sus a clădirii direct pe trotuarul care, mai ales la acea oră, era extrem de circulat. Dacă faptul că o bucată de zid ar putea să ajungă fix în capul unui trecător, punându-i sănătatea sau chiar viaţa în pericol nu îi îngrijorează pe cei care au în grijă municipiul Zalău, atunci nu ştim exact care ar putea fi imboldul care i-ar pune la treabă pe edili şi în acest caz de extremă urgenţă. Despre aspectul urbanistic înfiorător pe care îl are această clădire, nici nu mai vorbim pentru că imaginile vorbesc de la sine.

Primăria Zalău ne-a comunicat faptul că situaţia acestei clădiri a fost deja evaluată şi că, în scurt timp, lucrările de reabilitare vor putea începe, însă nimeni nu a dat, concret, nici o dată certă referitoare la startul lucrărilor şi nici nu am primit, detaliat, ce fel de lucrări se vor face. Radu Nistorescu, administratorul municipiului Zalău, a declarat că „situaţia a fost evaluată și urmează să luăm primele măsuri pentru punerea în siguranţă a perimetrului în vederea executării reparaţiilor de urgenţă”. Nu ştim când vor fi demarate aceste lucrări şi nici în ce vor consta ele, ceea ce ştim şi vedem este faptul că, încet dar sigur, “clădirea albastră” din centrul Zalăului se descompune direct în capul pietonilor.
Situaţia nu este singulară, am scris în urmă cu câteva săptămâni despre coşmarul urbanistic de la Astralis – Blocul pustiu de lângă Poşta Astralis, care se macină în uitare, sub ochii trecătorilor, dar mai ales al autorităţilor şi arată ca după bombardament.

Dincolo de critici care nu folosesc poate nimănui, tragem doar un semnal de alarmă şi în privinţa acestei clădiri de pe strada Unirii din Zalău: un alt imobil care ne urâţeşte oraşul şi pune siguranţa cetăţenilor sub un mare semn de întrebare.

cladire 1

cladire 2

cladire pietre

IMG_3574

2 Thoughts to “O clădire din centrul municipiului se descompune în capul trecătorilor”

  1. Anonim

    Se darama ca si partidele pe care le gazduieste!

  2. Anonim

    Se vede ca avem un primar gospodar

Leave a Comment