O amendă de 10.000 de lei a pornit războiul între Primăria Şimleu şi DSVSA Sălaj

Un control efectuat în Piaţa centrală din Şimleu Silvaniei, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, a degenerat într-un conflict în toată regula, între Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj şi conducerea Primăriei Şimleu Silvaniei. Conflict care se va muta din birourile instituţiilor implicate, în sala de judecată.

Andreea Vilcovschi                                                                                                     Florin Negoiţă

Concret, în 16 decembrie 2016, Piaţa agroalimentară din oraşul de sub Măgura a fost vizată de un control al inspectorilor DSVSA Sălaj, unul “abuziv” după cum îl califică primarul Septimiu Ţurcaş, care susţine că obiectivul nu se regăsea în programul de control de pe agenda inspectorilor DSVSA. Totuşi, un reprezentant al Direcţiei a efectuat, în data menţionată, un control în piaţa din Şimleu, şi a luat la puricat toate documentele aflate în birourile administraţiei pieţei.

   “În urmă cu doi ani, am obţinut un aviz pentru modernizarea pieţei din oraş. Avem în plan să investim 1 milion de euro din bugetul propriu, pentru a ridica la standarde europene această piaţă. Vor fi spaţii moderne, clădiri noi, cu o arhitectură deosebită, aşa cum se poate vedea şi în planurile lucrării (foto, nota redacţiei). Vrem ca şimleuanii să beneficieze de un spaţiu modern şi funcţional. Având în vedere acest proiect, pentru care deţinem, încă de acum doi ani, avizul de modernizare, am considerat ridicol şi chiar păgubos să ne apucăm să cheltuim banii pe cârpeli ale vechilor spaţii şi dotări. Oricum, din cele 13 pieţe agroalimentare sălăjene, doar trei au autorizaţie de funcţionare. După ce că producătorii adevăraţi sunt puţini şi abia mai vin la piaţa din Şimleu, a mai venit şi DSVSA să le dea în cap şi să-i alunge, în acest fel, de la tarabe”, ne-a declarat Septimiu Ţurcaş.

Edilul din Şimleu este indignat de fapul că inspectorii nu au acordat o perioadă de conformare, ba chiar au transmis autorităţilor locale, la începutul săptămânii trecute, o amendă de 10.000 de lei pentru <<organizarea de activităţi de vânzare directă a produselor alimentare în piaţa agroalimentară fără ca acesta să fie autorizată din punct de vedere sanitar veterinar >>.

    Potrivit primarului, instituţia pe care o conduce va contesta în instanţă amenda.

Contactat, directorul DSVSA Sălaj, Petre Firicel, ne-a declarat că, deocamdată, nu poate oferi informaţii detaliate legate de acest control, urmând  să ne transmită în cel mai scurt timp un răspuns oficial, după ce va avea la dispoziţie un raport care să cuprindă toate datele legate de această verificare.

 

 

 

 

 

12 Thoughts to “O amendă de 10.000 de lei a pornit războiul între Primăria Şimleu şi DSVSA Sălaj”

 1. gâgă

  N-au ce lucra si ăia? Sa mearga in magazinele din Simleu si Zalau, dar sa le cuprinda in ,,plan,, pe toate, nu dupa cum sufla vantul pesedist prin institutii… Nu mai scapam de razbunarile astea politice cate zile avem. Ciumpalacilor!

 2. Anonim

  Sipos gaga gagana

 3. Anonim

  Nu știam de ce Ardelean Tinu era să-l linșeze pe inspectorul DSVSA Lapoș la un chef la care am participat saptămâna trecută și organizat de primarul Turcas.

 4. Sorin

  Bine ca reprezentanţii DSVSA Salaj nu controleaza respectarea condiţiilor sanitare veterinare de igienă.in Penny Market din Simleu, unde clientii rr-omi işi plimba puradeii în carucioare in vazul si cu acceptul agentilor de paza. Noroc cu gratiile de la carucioare ca altfel ar pica bietii

  1. Anonim

   Ăia nu sînt „romi”, cum ai scris, ăia sînt țigani pur-sînge!

 5. Privatul

  Ar trebui control in urma femei si grasului care da chitante mers in urma lor fara sa stie si sa vedeti ce nu credeti sau CREDETI si pe urma sa vedeti ca se aduna bani mai multi !

 6. Anonim

  PSDISTILOR cum va mai suporta pamantul?

 7. Dan

  Pt.”stomatologul de cai” pop sil. dan : dacă tu ajungeai primar oare veneau inspectorii în control ? Așa ca nu ne spune ca nu-I „dedicatie”

 8. Mihai

  Magazinele mari ari trebui sa aiba afisate la intrare un regulament cu ce nu are voie clientul fara acordul magazinului, de pilda plimbatul puradeilor in carucioare, La Penny din Simleu am vazut ca majoritatea t-iganilorpractica aceasta meserie confundand magazinul cu parcul, nimeni nu ia nicio masura, nu cred ca seful de obiectiv nu este in tema, este pur si simplu dezgustator. Asta a controleze DSVSA Salaj, si dupa aia piata. In piata isi vand produsele oamenii simpli care muncesc pentru existenta de le ia mama dracului. Oare carucioarele cu puradeii sunt mai igienice decat mesele pe care isi etaleaza produsele taranii?

 9. Mihai

  Pt. „stomatologul rromilor din Simleu Pop Silvasan Dan”. Bai caricatura, esti un prost, du-te si mai bea nitel, sa-ti revii…..ca de obicei

 10. Anonim

  Directorul Dsv doctor Lapoș e de la PNL nu de la PSD…e un război vechi între el al primar.daca nu știți nu mai comentați aiurea.

  1. Anonim

   Vorba lu Nea Costel drojdieru: „Mai dă-i în plua mea!”

Leave a Comment