Nu este păcăleală: 1 Aprilie – ziua scumpirilor

Guvernul nu ne păcălește și ne-a pregătit un val de scumpiri începând de marți. Prima pe lista scumpirilor și care va afecta cel mai mult românii este supraaciza de 7 eurocenți pe carburanți care va scumpi fiecare litru de benzină și motorină cu 41 de bani. Prețurile la pompă vor depăși cu mult nivelul de 6 lei după această dată. Anual, o familie va plăti în plus cel puțin 400 de lei pentru cele necesare traiului zilnic. Ne așteptăm că odată cu scumpirea carburanților prețul produselor din coșul zilnic să fie majorat din cauza cheltuielilor cu transportul.
De asemenea, din cauza liberalizării prețurilor la gaze, românii vor plăti mai mult. Factura la gaze va fi mai mare cu 2 la sută începând cu 1 aprilie, urmând ca din 1 iulie prețul gazelor să fie majorat cu încă 3 la sută. O nouă scumpire este preconizată pentru 1 octombrie. Nici fumătorii nu au fost uitați. Pachetul de țigări se scumpește de la 1 aprilie în medie cu 50 de bani, tot din cauza noilor accize introduse de guvernanți.
Sunt însă şi veşti bune. Energia electrică se va ieftini cu 3 la sută, ceea ce înseamnă o economie de 3 lei la o factură de o sută de lei pe lună.

Alte articole

One Thought to “Nu este păcăleală: 1 Aprilie – ziua scumpirilor”

  1. Anonim

    guvernanti sa va ia dracu pe toti o tara mare cu oameni mici

Leave a Comment