Noua hală din Piața Astralis se deschide luni

Zălăuanii vor putea, începând de luni, 17 decembrie, să își facă cumpărăturile în hala Astralis, spațiul fiind deja pregătit și dotat cu toate cele necesare pentru începerea activității comerciale. Un singur lucru mai trebuie pus la punct, și anume ocuparea tarabelor de către producătorii sau comercianții interesați.

Potrivit proiectului privind taxele şi impozitele locale aferente anului 2019, tarifele practicate în Hala Astralis vor similare cu cele de la Hala Agroalimentară din Piața centrală.

Tariful pentru o masă de 1,35 metri pătrați va fi de 8 lei pe zi pentru producătorii agricoli, iar pentru o masă de 1 metru pătrat tariful zilnic va fi de 6 lei. Pentru florari, spațiul (masa) de prezentare și vânzare va putea fi închiriat la un tarif 8 lei pe zi. În privința comercianților, tariful pentru o masă de 1,35 metri pătrați va fi de 10 lei pe zi, iar pentru o masă de 1 metru pătrat tariful va fi de 7,5 lei pe zi.

Tariful pentru vitrinele frigorifice va fi de 10 lei pentru producători şi 12 lei pentru comercianţi.

Un cântar va putea fi închiriat pentru 4 lei pe zi, iar tariful pentru folosirea toaletei va fi de 1 leu. Hala agroalimentară Astralis are o suprafaţă construită de aproximativ 860 de metri pătraţi. Valoarea contractului pentru lucrările efectuate este de 2,5 milioane de lei. Deși inițial aceste tarife au fost stabilite pentru anul 2019, ele vor intra în vigoare în această lună, în urma hotărârii Consiliului Local din ședința de joi, și vor fi valabile inclusiv pe parcursul lunii decembrie 2018. Reprezentanții primăriei Zalău ne-au comunicat că mâine, 14 decembrie 2018, va fi organizată licitația pentru ocuparea meselor din incinta halei pieței Astralis, iar începând de luni, 17 decembrie,  Piața Astralis va fi deschisă pentru cetățeni, având program de funcționare de luni până vineri  între orele 7 – 18  și sâmbătă între orele 7– 16. În zilele de duminică, hala va fi închisă.

 

 

One Thought to “Noua hală din Piața Astralis se deschide luni”

  1. Anonim

    ar trebui sa fie gratis pentru producatorii locali !!!

Leave a Comment