Noi precizări privind relaxarea restricțiilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Grupul de Comunicare Strategică vine cu câteva precizări referitoare la vehicularea în spațiul public a unor propuneri la eventuale măsuri de relaxare a restricțiilor instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (Covid-19). Astfel, măsurile instituite până în acest moment de autorități își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus (Covid-19) și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare. Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din rațiuni de securitate sanitară. De asemenea, dezbaterile referitoare la ridicarea graduală a restricțiilor trebuie să țină cont de evoluția epidemiologică în fapt, precum și de necesitatea prevenirii riscurilor referitoare la un alt val de infectare.
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, autoritățile fac permanent estimări asupra evoluției răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social și pe rata de conformare a cetățenilor față de măsurile deja adoptate. În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor privesc inițiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate. Astfel de propuneri vor fi discutate cu toți factorii implicați în gestionarea situației răspândirii noului coronavirus (Covid-19), ținând cont de toate riscurile și de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetățenilor.
”În analiza referitoare la eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor se va ține cont de recomandările Comisiei Europene, precum și de coordonarea cu celelalte state ale Uniunii Europene. În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, se arată în informarea sursei citate.

Alte articole

3 Thoughts to “Noi precizări privind relaxarea restricțiilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”

 1. Anonim

  Neamtu scrasneste din dinti, Stati acasa. Lasa ca se relaxeaza taganii pe drumuri cand mai trag cate o palma politistilor ascunsi in masini. Saful politiei zice sa ne para bine ca nu au fost morti!

 2. I.C.

  Am încercat dimineață, erau blocate comentariile. Nu reiau mesajul, vreau doar să văd dacă este afișat.

  1. Anonim

   Era despre „Programul VACANȚA MARE” al covidiotului ajuns mai sus decît mintea îi permite, în fruntea unui institut național/spital de boli infecțioase.

Leave a Comment