Nereguli grave descoperite în restaurante și magazine din Zalău

Zilele trecute, sub coordonarea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, comisari din Cluj și Sălaj au continuat acțiunile de verificare a operatorilor economici care prestează servicii, parte a unei tematici naționale de control. Au fost verificați mai mulți agenți economici, iar la unii au fost descoperite nereguli.
Potrivit unei informări a autorităților de control, verificările au fost efectuate pe raza municipiului Zalău și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Drept urmare, comisarii au identificat mai multe deficiențe pentru care au fost aplicate amenzi contravenționale și avertismente. În același comunicat se mai arată că au fost dispuse măsurile complementare de: „oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate la restaurantul ACZ SRL; oprire temporară a prestării serviciilor la vitrinele asistate în zona food-court, până la remedierea deficiențelor la Artima SA (Carrefour); oprire definitivă și retragerea de la comercializare a produselor neconforme: jucării notificate Rapex, brichete fantezie, lasere si produse electrice de joasă tensiune cu marcaj CE neconform la Super Real Market SRL, dar și oprirea temporară de la comercializare a produselor cosmetice fără elemente de identificare și caracterizare în limba română”. Neregulile înregistrate de echipele de control au fost: legume și fructe cu mucegai impropriu consumului uman; vitrină frigorifică cu pete de rugină și ventilatoare îmbâcsite; depuneri de gheață în exces în depozitul pentru congelate; diferențe de preț raft-casă; jucării periculoase, notificate Rapex; produse cosmetice fără elemente de identificare și caracterizare în limba română; produse electrice de joasă tensiune cu marcaj CE neconform și produse textile (hanorace, pantalon copii) care au șnurul cu capete libere mai mare de 30 de centimetri. Comisarii clujeni și sălăjeni vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și vor lua măsuri urgente de conformare.

Fotografie cu caracter ilustrativ

4 Thoughts to “Nereguli grave descoperite în restaurante și magazine din Zalău”

  1. […] Zilele trecute, sub coordonarea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, comisari din Cluj și Sălaj au continuat acțiunile de verificare a operatorilor economici care prestează servicii, parte a unei tematici naționale de control. Au fost verificați mai mulți agenți economici, iar la unii au fost descoperite nereguli. Potrivit unei informări a autorităților de control, verificările au fost efectuate pe raza municipiului Zalău și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Drept urmare, comisarii au identificat mai multe deficiențe pentru care au fost aplicate amenzi… Citeste mai mult […]

  2. […] Zilele trecute, sub coordonarea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, comisari din Cluj și Sălaj au continuat acțiunile de verificare a operatorilor economici care prestează servicii, parte a unei tematici naționale de control. Au fost verificați mai mulți agenți economici, iar la unii au fost descoperite nereguli. Potrivit unei informări a autorităților de control, verificările au fost efectuate pe raza municipiului Zalău și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Drept urmare, comisarii au identificat mai multe deficiențe pentru care au fost aplicate amenzi…  » Mai multe detalii […]

  3. Laura

    De ce dracu nu le închid!? Ne-am saturat de atâtea nereguli câte exista in respectivele unități! Închideți-le la dracu , ca și asa sunt atâtea pe Petru pătrat !!!

Leave a Comment