Modificări la vârsta de pensionare adusă de noua lege a pensiilor

Persoanele care își desfășoară activitatea în condiții grele vor primi 1 an de reducere la vârsta finală de pensionare pentru fiecare doi ani munciți.

În această categorie se încadrează cei care lucrează în aviația civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, transport maritim sau foraj sonde de tiței și gaze.

Concret, un angajat care lucrează de la vârsta de 24 de ani într-unul dintre aceste domenii se va putea pensiona cu 12 ani mai devreme.

Astfel, vârsta minima de pensionare va fi de 51 de ani pentru femei și 53 pentru bărbați, potrivit noii legii a pensiilor.

Astfel de reduceri la vârsta de pensionare vor primi și cei care lucrează în domenii artistice: balerinii, dansatorii, acrobații, clovnii, călăreții de circ, cascadorii, soliștii vocali de operă și operetă.

2 Thoughts to “Modificări la vârsta de pensionare adusă de noua lege a pensiilor”

  1. Anonim

    Până la noua lege, care va fi pe la paştele cailor, de la 1 oct. ac ăstora cu grupă li se dublează pensiile, nouă nu. Boicotaţi referendumul, să meargă la vot aştia cu grupă, noi, milioane de pensionari nedreptăţiţi, să stăm acasă !

  2. Anonim

    Daca ai lucrat la Armătura si ai inhalat fontă si alamă nu-i bai, a fost munca de plivit iarba dupa astia, mai greu e dansator si balerin cică

Leave a Comment