Mistretii au bagat groaza in locuitorii din Pericei si Badacin

Mistretii au bagat groaza in locuitorii din Pericei si Badacin

Sute de hectare din Pericei si Badacin au ramas necultivate din cauza mistretilor, care an de an dau iama in lanurile de grau si in culturile de porumb si cartofi. Pagubele produse oamenilor sunt imense, insa localnicii spun ca nu sunt despagubiti si ca autoritatile ignora reclamatiile lor. De cealalta parte, reprezentantii statului sustin ca situatia este cauzata de faptul ca satenii nu si-au luat suficiente masuri de protectie impotriva atacului salbaticiunilor.

Cu toate ca de mai bine de 20 de ani mistretii dau iama pe suprafetele de teren din satele Pericei si Badacin, autoritatile nu reusesc sa impiedice invazia acestora. Animalele fac an de an pagube imense si se infrupta din roadele muncii cultivatorilor din zona, iar situatia este cu atat mai grava cu cat, dupa ce au pradat terenurile cultivate cu grau, porumb si cartofi, porcii salbatici au atacat si livezile localnicilor.

Primarul comunei Pericei, Bonczidai Csaba, ne-a declarat ca oamenii sunt ingroziti de starea lucrurilor si mai ca le vine sa isi ia lumea in cap.

Alte articole

Leave a Comment