Mii de elevi și preșcolari sălăjeni vor primi pachete cu mâncare

Peste 9.000 de elevi sălăjeni, din 32 de unităţi de învăţământ din mediul rural, vor beneficia în acest an de Programul național „Masă sănătoasă”. Este vorba despre școli și grădinițe din localitățile Hida, Bălan, Crasna, Sâg, Surduc, Pericei, Gâlgău, Valcău de Jos, Chieșd, Letca, Ileanda, Șimișna, Buciumi, Bănișor, Someș-Odorhei, Aghireș, Cizer, Halmășd, Măeriște, Vârșolț, Carastelec, Dragu, Horoatu Crasnei, Agrij, Marca, Ip, Bobota, Rus, Plopiș, Zalha, Almașu și Jebucu.

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Programul Național „Masă sănătoasă” are ca scop sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului și adoptarea igienei muncii intelectuale la vârste și în contexte diferite.

One Thought to “Mii de elevi și preșcolari sălăjeni vor primi pachete cu mâncare”

  1. […] conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu… Articolul Mii de elevi și preșcolari sălăjeni vor primi pachete cu mâncare apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment