Manifestari pentru marcarea Unirii Principatelor Romane

Manifestari pentru marcarea Unirii Principatelor Romane

Cu prilejul implinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane, Primaria Zalau organizeaza duminica, 24 ianuarie, in colaborare cu Casa Municipala de Cultura si Ansamblul Porolissum, spectacolul Hai sa dam mana cu mana. Spectacolul va fi sustinut de Ansamblul Artistic Porolissum, Ansamblul Folcloric Columna si mai multi solisti vocali, printre care: Ileana Domuta Mastan, Vasile Coca, Aurora Moga Popovici si Rodica Pop Seling.

Manifestarea, la care intrarea este libera, va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor si va fi urmata, in Piata 1 Decembrie 1918, de o hora a unirii, acompaniata de Fanfara Promenada a Primariei Zalau. Finalul manifestarilor dedicate zilei de 24 Ianuarie va fi marcat prin retragerea cu torte.

Si jandarmii salajeni vor marca evenimentul de la 24 ianuarie 1859, prin organizareea, la sediul institutiei, a unei expozitii de fotografii, cu tema 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane – actul politic care sta la baza Romaniei moderne si a formarii natiunii romane. Tot cu aceasta ocazie, in perioada 21-22 ianuarie, se desfasoara intreceri sportive intre cadrele unitatii la minifotbal si tenis de camp, sub genericul Unirea Principatelor Romane – 24 ianuarie. Duminica, 24 ianuarie, jandarmii vor participa cu o subunitate de onor la manifestarile organizate cu acest prilej in municipiul Zalau si vor asigura si masurile de ordine publica pe durata desfasurarii acestor activitati.

Alte articole

Leave a Comment