Mama care şi-a abandonat bebeluşul la Mănăstirea Bic a fost audiată

Femeia în vârstă de 42 de ani din Boghiş, care şi-a abandonat bebeluşul de doar câteva zile, la poarta Mănăstirii Bic, lângă o pubelă de gunoi, a fost audiată de către poliţişti. Ea a revenit în ţară în 27 august, din Ungaria, acolo unde se afla la muncă.

Surse din candrul anchetei ne-au declarat că mama susţine că a renunţat la fiica ei la câteva zile după ce a născut-o într-un moment de disperare, ruşinată fiind că a devenit din nou mamă cu un bărbat pe care familia sa nu l-a acceptat. Aşa se face că în 5 august, la câteva zile după ce s-a externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, acolo unde a adus fetiţa pe lume, femeia a mers la Mănăstirea Bic, a aşezat copilul la poarta lăcaşului de cult, lângă o pubelă de gunoi şi s-a făcut nevăzută. Micuţa a fost găsită de către măicuţele de aici, care au alertat poliţia. Bebeluşul a fost internat la Spitalul Orăşenesc “Prof. dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei, acolo unde se află şi în prezent.

Potrivit aceloraşi surse, mama a venit la unitatea spitalicească de sub Măgura însoţită de un bărbat, despre care susţine că este tatăl fetiţei. “A fost un moment emoţionant pentru ambii părinţi. S-a văzut în ochii lor că îşi iubesc copilul”, ne-a declarat un angajat al Spitalului, care a asistat la una dintre vizite părinţilor. Presupusul tată şi-a manifestat dorinţa de a recunoaşte copilul şi de a-l creşte.

O decizie privind viitorului bebeluşului va fi luată de către specialiştii Direcţiei, în urma unei anchete sociale. “Atât mama, cât şi tatăl au spus că vor să ia acasă copilul, pentru a-l creşte, însă mai întâi trebuie să facem anchetă socială, să evaluăm familiile celor doi. În funcţie de rezultate, vom hotărî dacă fetiţa va ajunge la unul dintre părinţi sau dacă se impune decăderea din drepturi părinteşti”, a precizat Violeta Milaş, directorul DGASPC Sălaj. “Totuşi, unui copil îi este cel mai bine în sânul familiei naturale”, a mai spus oficialul.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru abandon de familie, infracţiune pentru care Noul Cod Penal prevede pedeapsa cu amendă sau închisoare de la şase luni, la trei ani.

Leave a Comment