Lucrările de reparații de pe strada Andrei Șaguna, promise și amânate

Scrisoarea adresată autorităților municipale de către o parte dintre locuitorii străzii Andrei Șaguna din Zalău prin care se solicita intervenția urgentă cu lucrări de reparații ce nu mai puteau fi amânate, a primit din partea reprezentanților Primăriei Zalău un răspuns care se încadrează în categoria “promisiuni neîndeplinite”. Strada este în continuare plină de gropi, denivelări care pun traficul greu în pericol; asfaltul este crăpat sau sărit pe porțiuni mari, trotuarul aproape complet distrus, bordurile sparte, gurile de canal au devenit niște gropi adânci care prezintă un pericol uriaș pentru trafic. Casele zălăuanilor care locuiesc pe această stradă trepidează în fiecare minut, zi și noapte, ori de câte ori un TIR trece peste ele. Multe dintre imobile au fundațiile fisurate iremediabil și chiar zidurile de la fațade crăpate până la nivelul ferestrelor.

Despre zgomot și poluare nici nu mai are rost să menționăm, pentru că și la aceste capitole situația este gravă. În luna iulie, în urma unui articol publicat în cotidianul nostru, am atras atenția asupra stării deplorabile a carosabilului pe această porțiune de stradă care îndeplinește rol de centură a municipiului. Autoritățile locale au spus atunci că lucrările vor fi efectuate în luna august, în zilele de weekend, după ce vor fi obținute avizele necesare. Au trecut două luni de la răspunsul inițial al autorităților și aceste lucrări au rămas, în continuare, amânate și puse în așteptare. Răspunsul Primăriei Zalău este mereu același, respectiv totul la timpul viitor. Prin urmare, cei care locuiesc pe această stradă, ca și cei de pe strada Kossuth Lajos, vor mai avea de așteptat până când alte lucrări de pe raza municipiului – mai importante – așa cum lasă să se înțeleagă cei responsabili, vor fi terminate, motivarea fiind faptul că pe aceste străzi proiectele de reabilitare sunt implementate pe bani europeni.

Cu toate acesta, un lucru pe care autoritățile l-au omis în răspunsul adresat redacției Magazin Sălăjean, este faptul că la proiectele realizate cu bani europeni nu lucrează societatea Citadin, cea care trebuie să efectueze reparațiile pe strada Andrei Șaguna. În răspunsul la solicitarea Magazin Sălăjean, reprezentanții Primăriei Zalău au spus că au fost obținute avizele necesare, dar că lucrările nu pot demara acum pentru că alte proiecte sunt în derulare în Zalău. “În vederea efectuării lucrărilor de investiții pe strada Andrei Șaguna, porțiunea cu rol de centură ocolitoare, proiectul tehnic este întocmit, iar avizul Poliției Municipale este obținut. Având în vedere faptul că se lucrează pe mai multe străzi din municipiu în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, odată cu avansarea lucrărilor pe aceste străzi vor fi demarate lucrările și pe strada Andrei Șaguna. În perioada următoare sunt programate lucrări de asfaltare pe străzile Gheorghe Doja și Avram Iancu, iar odată cu finalizarea lucrărilor vor fi deschise noi șantiere, inclusiv pe această stradă. Pe strada Andrei Șaguna, porțiunea cu rol de centură ocolitoare, Citadin va interveni cu lucrări de frezare, așternere strat de binder și uzură, reconfigurarea trotuarelor și ridicarea canalelor la nivelul carosabilului”.

 

 

4 Thoughts to “Lucrările de reparații de pe strada Andrei Șaguna, promise și amânate”

 1. Maria

  Fiind zona cu case unifamiliare sunt votanti putini…..

 2. Anonim

  Corect Maria !Mai este putin si va merge Ciunt&Balajel cu echipele lor cu tot in opozitie ,acolo unde le este locul.

 3. Anonim

  pe strazile de pe centura stam foarte multi unguri . Deci primarul nu prea ne iubeste. Despe vice nu are rost sa vorbim , e ca apa sfintita. Probabil ultimul lucru ce il vom face va fi sa blocam strada. Poate vasa vin televiziunile nationale. Vai de noi !

 4. Anonim

  TIR nu inseamna camion….mașina mare sau alte vechicule mari….inseamna transport international rutier(dar se scrie in engleza)….asa ca….
  Pana nu se rezolva centura orasului….strada kossuth va fii mereu o strada uzata….indiferent ca ii locuita de unguri sau tigani….la cate camioane trec zilnic pe „centura” mereu va fii un dezastru….

Leave a Comment