Locuintele ANL, la mare cautare in Zalau

Locuintele ANL, la mare cautare in ZalauLa Primaria Zalau sunt inregistrate, in prezent, mai mult de 1.000 de solicitari pentru repartizarea de locuinte ANL, in acest an urmand a fi finalizate doar 74 de apartamente, motiv pentru care municipalitatea intentioneaza sa identifice noi terenuri pe care ar putea fi construite noi blocuri cu locuinte destinate inchirierii.

In complexul ANL din Cartierul Viitorului, din Zalau, care cuprinde 12 blocuri si o gradinita, lucrarile au demarat in 2008, iar in 2009 au fost finalizate primele sase blocuri, si au fost repartizate catre tineri, 90 de unitati locative.

In acest an, vor fi finalizate alte sase blocuri, cu 74 de apartamente. La Directia Patrimoniu, din cadrul Primariei Municipiului Zalau in 2009 au fost depuse 765 de cereri, la care se adauga 503 cereri, din 2008. Intentionam sa identificam terenuri in vederea construirii de noi apartamente ANL, deoarece solicitarile au crescut expo-nential in ultimul an.

Astfel, daca pentru primul bloc ANL din Zalau, cu 20 de apar-tamente, erau depuse 80 de cereri, in ultimii ani s-au receptionat aproximativ 200 de unitati locative, si avem depuse peste 1.000 de solicitari. Initial ne-am orientat in functie de numarul de cereri, insa acum se vede clar necesitatea construirii de locuinte prin ANL, pentru tineri cu varsta de pana in 35 de ani spune Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Chiria perceputa de municipalitate pentru apartamentele ANL variaza in functie de suprafata de locuit, intre 37,94 lei/ luna, pentru un apartament cu o camera, si 56,43 lei/ luna pentru un apartament cu doua camere.

Tinerii care au depus cereri pentru obtinerea unei locuinte ANL pana in 31 decembrie 2009, sunt asteptati sa-si completeze dosarul, pana in 26 februarie 2010. Lista cu actele necesare pentru dovedirea indepli-nirii criteriilor de acces si ierarhizare este afisata la sediul institutiei, poate fi consultata pe www.zalausj.ro – sectiunea

Alte articole

Leave a Comment