La inceput de an: Zapada isi cere drepturile si in Salaj

La inceput de an: Zapada isi cere drepturile si in Salaj

Noul an a inceput in forta cu un val puternic de ninsoare si, in ciuda previziunilor pe care le-au facut meteorologii, cum ca 2010 va fi cel mai cald an din istorie, primele zile ale lunii ianuarie tin mortis sa aduca iarna in tara.

In Salaj, ninsoarea a inceput in noaptea de sambata spre duminica, iar fulgii au fost indeajuns de mari si de desi pentru ca stratul de omat sa ajunga in scurt timp la cativa centimetri.

Daca pentru cei mici a fost un nemaipomenit mod de a incheia sarbatorile, mai ales ca si Craciunul si Anul Nou au fost vaduvite de ninsori, pentru conducatorii auto si pentru drumari, omatul nu a insemnat altceva decat batai de cap.

Sute de tone de material antiderapant

Traficul rutier s-a desfasurat in conditii dificile pe drumurile din Salaj, in ultimele 48 de ore, iar utilajele de deszapezire ale Sectiei de Drumuri Nationale Zalau au folosit, pana ieri, nu mai putin de 500 de tone de material antiderapant pentru a mentine deschisa calea pentru autovehicule.

Inginerul sef din cadrul Sectiei de Drumuri Nationale Zalau, Ioan Chis, a declarat ca, aceasta cantitate de material folosita este extrem de mare pentru un interval de timp atat de mic, altfel utilajele nu ar fi reusit sa mentina carosabilul la negru, din cauza ninsorii continue si a vantului care a viscolit zapada.

Alte articole

Leave a Comment