Sprijin pentru sălăjenii cu probleme financiare

Sălăjenii care au accesat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față, pot apela la procedura specifică de insolvență a persoanelor fizice. Sprijinul este oferit prin Biroul Teritorial de Insolvență din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sălaj.

În contextul măririi dobânzilor bancare și interbancare și al creșterii inflației din ultima perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vine în sprijinul persoanelor fizice aflate în imposibilitate de plată. Astfel, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice din cadrul ANPC, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față, pot apela la procedura specifică, de insolvență a persoanelor fizice, prevăzută de Legea  151/2015. ANPC informează că prin procedura de insolvență a persoanelor fizice este reglementată situația în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeșalonate pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an. Astfel, persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile și nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare, pot opta pentru procedura prin lichidare de active. Persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare și au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă, pot beneficia de ștergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum zece salarii minime pe economie. Persoanele interesate să acceseze aceste proceduri se pot informa de pe site-ul ANPC, la linkul https://anpc.ro/ce-este-insolventa-persoanelor-fizice/ sau pot lua legătura cu reprezentantul Biroul Teritorial de Insolvență din cadrul CJPC Sălaj. „Dorim ca accesibilitatea procedurilor de insolvență a persoanelor fizice să fie cât mai la îndemâna consumatorilor, iar pentru aceasta și pentru alte lămuriri, îi așteptăm la sediile noastre din toată țara, pentru a le oferi consiliere gratuită și sprijin”, a spus Ruxandra Badea, director al Direcției de Insolvență a Persoanelor Fizice din cadrul ANPC.

One Thought to “Sprijin pentru sălăjenii cu probleme financiare”

  1. […] Sălăjenii care au accesat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față, pot apela la procedura specifică de insolvență  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment