La a treia rundă de “prelungiri”: reabilitarea străzii Cloșca din Zalău, tot mai departe de finalizare

Lucrările de reabilitare pe strada Cloșca din Zalău nu au fost finalizate nici la cel de-al doilea termen stabilit, respectiv 30 octombrie. Inițial, Primăria Zalău ne-a comunicat că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este cel menționat mai sus: “Având în vedere că obiectivul de investiții strada Cloșca – este finanțat prin PNDL, termenul de finalizare a fost prelungit până în data de 30 octombrie 2018 pentru corelarea lucrărilor de demolare a rețelei electrice și conectarea locuințelor la noua rețea, precum și la rețelele ce asigură serviciile de internet, telefonie și cablu TV. Penalitățile se vor calcula după recepția investiției și vor fi aplicate antreprenorului”, au răspuns reprezentanții municipalității la solicitarea Magazin Sălăjean. Cu toate acestea, lucrările sunt departe de mult-așteptata zi a recepționării astfel încât, în continuare, traficul este blocat pe această stradă, iar circulația autovehiculelor, dar și cea pietonală în centrul municipiului suferă  pe mai departe, cu precădere la orele critice din zi.

Am solicitat, din nou, reprezentanților municipalității un punct de vedere legat de această situație, iar răspunsul este pe cât de ambiguu, pe atât de nemulțumitor: “Referitor la stadiul lucrărilor efectuate pe strada Cloșca, până în prezent s-a turnat stratul de uzură și urmează să se facă legătura de covor asfaltic dintre strada Cloșca și strada Andrei Mureșanu, precum și finalizarea trotuarelor prin pavarea cu dale. Cu privire la prelungirea contractului de lucrări, conducerea Primăriei municipiului Zalău va analiza și va stabili dacă se va prelungi sau nu durata contractului care prevedea și lucrări de pavare a trotuarelor și va comunica data până la care s-a prelungit termenul, dacă va fi cazul.

Constructorul a asigurat instituția că se preocupă să subcontracteze lucrările pentru execuția trotuarului pentru a reduce timpul de executare a pavajului”.

Având în vedere situația existentă, este foarte probabil ca această lucrare să împlinească, în scurt timp, un an de când a fost începută. Investiţia demarată iarna trecută, în valoare de peste 1,6 milioane de lei s-a derulat într-un ritm lent, spre disperarea cetăţenilor din zonă şi a şoferilor care se luptă cu problemele cauzate de blocajele în trafic, mai ales la orele de vârf. Lucrarea a avut ca timp de execuție stabilit inițial cinci luni, termenul fiind prelungit de trei ori până în prezent.

 

 

 

 

Alte articole

One Thought to “La a treia rundă de “prelungiri”: reabilitarea străzii Cloșca din Zalău, tot mai departe de finalizare”

 1. Anonim

  si nici pana in ziua de azi, nu pot sa inteleg cine e PROSTUL si TAMPITUL care a proiectat si a aprobat/avizat acest proeict !!!!!
  ce masa e cu acle intrari=parcari in fata portilor? cu acele trotuoare dealele, ba inguste, ba foarte late, fara o noima. Au ingustat in unele locuri carodabilul, inainte trotuoarele erau mai catre gardurile oamenilor (ex chiar in fata la fosta Casa a copiilor) .
  Un proiect tipic PSD ! Prost gandit de la inceput, si pana la urma foarte prost executat !
  cine a fost inginer, cine a supravegheat lucrarile din partea constructorului?
  cine a fost DIRIGINTE DE SANTIER ???!?! A VAZUT CE LUCRARI DE MANTUIALA AU FOST FACUTE? au fost luate probe din cimentul turnat? din asphalt? s-au executat masuratori pe mai multe puncta la grosimea cimentului si mai ales a asfaltului?
  de calitatea asfaltului nici nu mai merita sa vorbim, caci este un subiect TABU ! asfaltul este de la firma de casa a PSD-ului, firma lui Tibi Marc

Leave a Comment