Jandarmii sălăjeni marchează Ziua Naţională

 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj a marcat anticipat, miercuri, printr-o serie de activităţi cultural-educative, Ziua Naţională a României, se arată într-un comunicat de presă remis de instituţia respectivă. Astfel, şeful Serviciului Judeţean Sălaj al Arhivelor Naţionale, Dănuţ Pop, şi profesorul de istorie Ioan Ciocian au prezentat aspecte privind semnificaţia Zilei Naţionale a României, fiind evocate şi marile personalităţi sălăjene care au participat şi contribuit la înfăptuirea unirii de la 1 Decembrie. Acţiunile s-au derulat în cadrul simpozionului intitulat „1 decembrie 1918 – Făurirea Statului Naţional Unitar Român”. De asemenea, în holul Inspectoratului de Jandarmi a fost organizată o expoziţie de carte, fotografie şi documente istorice.

IJJ Sălaj va participa sâmbătă, 1 Decembrie, la manifestările organizate de autorităţile publice locale în centrul Zalăului, cu un pluton format din cadre ale unităţii, care va face parte din detaşamentul de defilare. Totodată, jandarmii sălăjeni vor asigura şi măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă, pentru buna desfăşurare a manifestărilor consacrate sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

 

Alte articole

One Thought to “Jandarmii sălăjeni marchează Ziua Naţională”

  1. alt anonim

    Pentru inundatii nu se dau despagubiri. Sunt medici de garda – sa zicem chirurgie – care in anumite garzi sunt inundati pana la revarsare. Dar au DIG-ul suprainaltat de PCR!

Leave a Comment