IPJ Sălaj l-a scos din trafic pe polițistul rutier Filip

Cazul polițistului de la IPJ Sălaj, mai exact din Poliția rutieră a municipiului, anchetat în dosarul accidentului de sâmbătă din Baia Mare, a declanșat controale și verificări și la nivelul Poliției sălăjene, pe lângă ancheta penală desfășurată de polițiștii și procurorii băimăreni. Deși nu s-a stabilit deocamdată dacă polițistul din Zalău, Filip Ioan, era sau nu la volan în momentul accidentului (acesta s-ar mai fi aflat cu încă o persoană în mașină), se știe faptul că polițistul a fost depistat la scurt timp după accident ascuns în scara unui bloc, fiind sub influența băuturilor alcoolice, așa cum IPJ Maramureș a transmis în comunicatul de presă. Dacă cercetările vor stabili că este vinovat și că el era la volan în momentul accidentului, acesta va răspunde penal. În această cauză, urmărirea penală a fost începută in rem (pentru faptă), deci nu pe numele unei persoane, polițistul fiind audiat până în prezent în calitate de „martor”, potrivit unor surse din cadrul anchetei. Aceleași surse spun că polițistul se consideră nevinovat, spunând că mașina, care are volanul pe partea dreaptă, ar fi fost condusă de finul său. 

Angajatul a rămas în continuare în cadrul Biroului rutier Zalău, dar nu mai face parte din echipajele de poliție care îi vor controla în trafic pe șoferi. Reprezentanții IPJ au transmis pentru Magazin Sălăjean că polițistul este cercetat și la nivelul unității în care activează în prezent.

“În cursul zilei de luni, inspectorul-șef al IPJ Sălaj a dispus în acest caz efectuarea de verificări prin Compartimentul Control Intern. Dacă din conținutul verificărilor vor rezulta aspecte care pot constitui abateri disciplinare, se va dispune cercetarea prealabilă. În prezent, polițistul își desfășoară activitatea tot în cadrul Biroului Rutier, dar nu va mai fi planificat pentru a desfășura activități de control și supraveghere în traficul rutier”, spun reprezentanții IPJ Sălaj. Deși polițistului i-a fost oprit permisul de conducere imediat după accident, i-a fost restituit ulterior de polițiștii din Baia Mare.

8 Thoughts to “IPJ Sălaj l-a scos din trafic pe polițistul rutier Filip”

 1. Anonim

  Chiar si daca nu era la volan, un POLITIST nu fuge, ca un laș,de la locul unui accident. Cu acest gest si a incalcat si statutul de om al legii, si cel de OM! Nu mai exista nicio cale legala sau morala prin care aceasta persoana sa mai controleze respectarea legii in trafic!

 2. Anonim

  Astia il fac scapat pe nemernic.

 3. Z

  Dacă o fugit înseamnă că era la volan

 4. Anonim

  Numai să nu se musamalizeze toata treaba! Cam asa se întâmplă, pentru a-l scoate basma curata!

 5. Stela

  Ii clar verdictul…NEVINOVAT..

 6. Anonim

  Dumnezeu l-a arentionat. Data viitoare il bate de-a dreptul. Nu ma intereseaza daca a fost sau nu la volan, aia e treaba penala si e a procurorilor. Pe mine si nu doar pe mine ma intereseaza DACA acest ” om al legii” care si a batut joc si de uniforma si de oamenii pe care trebuie sa ii apere, VA MAI FACE PARTE DIN POLITIE, mai exact daca acest om ma va controla pe mine din nou in trafic, dupa ce a fugit de la un accident in calitate de OM AL LEGII. D le ministru Bode, nu ne faceti de rusine!

 7. Anonim

  Adevărat grăiești, anonimule 7,58! Dădea pe afară de atata aroganță și prostie! Acum și- a mai arătat și lașitatea! Cum să reprezinți legea cu bagajul asta de calități?

 8. Anonim

  Ati fost corecti si ati prezentat cazul nepartinitor si fara sa aduceti acuze lui, familiei luo, sotiei, asa cum s a intamplat in alte ziare care, desigir, aveau un cui impotriva acestui politist. Acum ca se stie ca nu era la volan, vreau sa intreb totusi, ca politisit,cum sa fugi de la un accident in care si tu ai fost implicat, cum sa lasi.victimele acolo si sa fugi, ce fel de politist esti? Politist rutier? Ce gluma… N am.nimic cu acest om nu l.cunosc, nu m am intersectat cu el insa ceea ce a facut il scoate din categoria politistilor. Imi pare rau. Nu exista un politist adevarat care sa procedeze asa!!! Da, ca politist este si ramane vinovat. Si legal si moral!

Leave a Comment