Intrarea în Zalău dinspre Crișeni – drumul nervilor măcinați

Deși nici înainte de începerea lucrărilor de reabilitare la porțiunea de bulevard lucrurile nu stăteau foarte bine pe această porțiune de drum, bătută zilnic de mii de șoferi din Sălaj sau din țară, odată cu startul reabilitărilor lucrurile au luat o întorsătură demnă de filmele de groază cei care intră în Zalău, mai ales la orele dimineții, venind din Crișeni, trec prin zeci de minute de chin și nervi. Coada formată la intrarea pe pasarelă este, zi de zi la orele de vârf, de câteva sute de metri. Șoferii așteaptă un moment în care se pot “arunca” în traficul de pe bulevard, pentru a veni către Zalău, moment care apare după o îndelungată așteptare la coadă, pentru că așa cum știm, regula de acordare a priorității celor care circulă pe bulevard trebuie respectată. Dacă, o dată la o sută de mașini, un alt șofer virează din bulevardul Mihai Viteazul înspre “drumul așteptării”, acela poate fi numit un adevărat noroc pentru cei care așteaptă să poată intra pe bulevard din direcția opusă, de pe “breteaua” care vine din Crișeni.

Am întrebat autoritățile locale zălăuane ce soluție poate fi găsită în cel mai scurt timp posibil pentru a da o șansă și celor care așteaptă zeci de minute în fiecare dimineață, la intrarea pe pasarelă. “Prima măsură luată pentru a evita blocajul în trafic la ieșirea din Crișeni către Zalău constă în efectuarea lucrărilor care țin de infrastructura bulevardului în timpul nopții, când traficul este redus. Avem în vedere și montarea unui semafor mobil, în măsura în care Poliția Rutiră va accepta, ținând cont de existența sensului giratoriu din zonă”, a declarat pentru Magazin Sălăjean primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt. Reprezentanții IPJ Sălaj ne-au spus că nu există, deocamdată, o solicitare din partea municipalității pentru instalarea unui semafor mobil, iar dacă aceasta va veni, va fi aprobată, deși nu pare a fi cea mai bună.

Cealaltă variantă cu șansele cele mai mari, este cea prin care agenții de rutieră din cadrul Poliției municipiului sau din cadrul Poliției locale, să facă zi de zi ordine, dimineața și după amiaza, și să ofere prin prezența lor la fața locului o șansă la un trafic normal și un parcurs al distanțelor în timp decent, tuturor conducătorilor auto. Din informațiile pe care le avem, se pare că această ultimă variantă a fost agreată de autorități și ea va fi aplicată chiar de astăzi în zonă, în urma demersului pe care cotidianul Magazin Sălăjean l-a făcut în cursul zilei de joi.

 

 

 

Leave a Comment