Într-un singur an, hoții au furat aproape 2.000 de metri cubi de lemne din pădurile Sălajului

Datele Gărzii Forestiere Sălaj sunt îngrijorătoare. Coordonatorul instituției, sălăjeanul Dan Maxim, a anunțat că din pădurile Sălajului s-au tăiat ilegal anul trecut aproape 2.000 de metri cubi de material lemnos. Silvicultorii au anunțat o intensificare a verificărilor mai ales în zonele cu probleme.

„Anul trecut au fost înregistrate 75 de infracțiuni și 120 de contravenții silvice, iar volumul tăiat ilegal este de aproape 2.000 de metri cubi. Facem tot posibilul să organizăm acțiuni, să le intensificăm pentru a reduce furturile de material lemnos. Un aspect important pe care vreau să-l menționez. Începând de anul trecut nu mai există contravenții pentru tăierile de arbori, toate sunt considerate infracțiuni și pedepsele sunt mult mai mari”, ne-a declarat Dan Maxim, coordonatorul Gărzii Forestiere Sălaj. Dan Maxim a atras atenția și asupra personalului redus din cadrul instituției sălăjene, personal insuficient față de nevoi.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Într-un singur an, hoții au furat aproape 2.000 de metri cubi de lemne din pădurile Sălajului”

  1. […] Datele Gărzii Forestiere Sălaj sunt îngrijorătoare. Coordonatorul instituției, sălăjeanul Dan Maxim, a anunțat că din pădurile Sălajului s-au tăiat ilegal anul trecut aproape 2.000 de metri cubi de material lemnos. Silvicultorii au anunțat o intensificare a verificărilor mai ales în zonele cu probleme. „Anul trecut au fost înregistrate 75 de infracțiuni și 120 de contravenții silvice, iar volumul tăiat ilegal este de aproape 2.000 de metri cubi. Facem tot posibilul să organizăm acțiuni, să le intensificăm pentru a reduce furturile de material lemnos. Un aspect important pe care vreau să-l… Citeste mai mult […]

  2. Calin F

    „In Salaj nu sunt probleme!!!” deviza garzii forestiere!
    Cei 2000 mc i-au constatat ei oare?

Leave a Comment