Intr-o singura zi: Politistii au saltat 17 certificate de inmatriculare

Intr-o singura zi: Politistii au  saltat  17 certificate de inmatriculareAvand in vedere principalele cauze generatoare de evenimente rutiere cu consecinte grave, produse pe fondul nerespectarii normelor rutiere de catre participantii la trafic, Serviciul Politiei Rutiere Salaj a desfasurat, in decursul zilei de marti, o actiune ampla cu accent deosebit pe starea tehnica a autovehiculelor.

Astfel, 16 politisti, impreuna cu patru reprezentanti ai Registrului Auto Roman si unul al Automobil Club Roman din judetul Salaj, au oprit in trafic 230 de autovehicule, dintre care 220 inmatriculate in Romania si 10 inmatriculate in alte tari membre ale Uniunii Europene. Dintre conducatorii auto opriti in trafic pentru verificari, 124 s-au ales cu sanctiuni contraventionale, si anume, 39 pentru defectiuni tehnice ale autovehiculului, cinci pentru lipsa inspectiei tehnice periodice si 82 de soferi pentru alte abateri. Totodata, au fost ridicate in vederea suspendarii sapte permise de conducere si retinute 14 certificate de inmatriculare.

Actiunea s-a indreptat si spre verificarea legalitatii aplicarii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale a foliilor neomologate si/sau nemarcate corespunzator ori accesorii care restrang sau estompeaza vizibilitatea in timpul mersului, atat din interior, cat si din exterior si pentru urmarirea starii psiho-fizice a conducatorilor auto. In data de 12 mai, politistii au retinut trei certificate de inmatriculare pentru aplicarea unor folii neomologate. Aceste folii impiedica vizibilitatea soferului in afara cu peste 70 la suta, astfel incat reprezinta un real pericol in trafic, ne-a declarat Remus Clitan, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Salaj. La finele zilei, totalul amenzilor s-a ridicat la peste 14.000 de lei.

Actiunile de crestere a sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj, de constientizare a opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere si de reducere a numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente rutiere vor continua astazi pe linia verificarii modului de respectare a semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, iar in data de 16 si 17 mai, pe linia disciplinarii pietonilor.

Alte articole

Leave a Comment