Insulina in farmaciile salajene – o gluma proasta!

Insulina in farmaciile salajene - o gluma proasta!

Bolnavii de diabet care au nevoie de insulina, cei care au suferit transplanturi, precum si cei cu afectiuni oncologice au fost amagiti din nou. Desi Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, anunta cu surle si trambite ca cei cu astfel de afectiuni nu vor mai trebui sa stea la cozi la farmaciile din spitale pentru a-si lua tratamentul gratuit, sistemul sanitar i-a dezamagit inca o data.

Toate plangerile venite din partea pacientilor nemultumiti de distantele mari pe care trebuie sa le parcurga pana la farmaciile spitalelor pentru a-si procura medicamentul de care au atata nevoie, nu au contat in fata acestui ministru, care nu face altceva decat sa duca sistemul sanitar la sapa de lemn.

Contactat telefonic, directorul de relatii contractuale din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj, Marius Tautu a afirmat ca acest fenomen nu este un motiv de ingrijorare pentru acesti bolnavi, deoarece farmaciile cu circuit inchis, adica cele din spitale au destule medicamente pentru a putea face fata solicitarilor.

Directorul a mai afirmat ca la nivel national exista Hotararea de Guvern 292/2007 care aproba programul national de sanatate, iar eliberarea insulinei si celorlalte medicamente la farmaciile cu circuit deschis se va putea efectua numai in momentul in care se va aproba Ordinul 569 din data de 29 martie 2007, impreuna cu normele tehnice de aplicare.

1 Aprile a fost o zi nefasta pentru bolnavii diabetici, cei cu afectiuni oncologice si cei care au suferit transplanturi. Au fost pacaliti in cel mai josnic mod cu putinta de un sistem sanitar care uita pe zi ce trece tot mai mult de toti bolnavii.

Leave a Comment