Instituţiile publice pot cumpăra maşini electrice: Rabla Plus începe luni

Administrația Fondului pentru Mediu anunţă că, de luni, 26 martie, în Programul “Rabla Plus”, persoanele fizice se pot înscrie la producătorii validaţi, iar persoanele juridice pot depune dosare de acceptare. Bugetul este de 50.000.000 lei, dintre care: 15.000.000 lei pentru persoane fizice și 35.000.000 lei pentru persoane juridice.

Prin ordin AFM nr. 98 din 21.03.2018, “se aprobă organizarea sesiunii de înscriere în vederea acceptării solicitanților proprietari persoane juridice, unitatea administrativ-teritorială; unitatea sau instituţia de învăţământ; de stat ori privată; instituţia publică, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare înfiinţat ca instituţie publică, precum şi instituţia din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională cu sau fără personalitate juridică; organizaţia neguvernamentală; unitatea aparţinând unui cult religios recunoscut în România; operatorul economic cu personalitate juridică, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare care îşi desfăşoară activitatea în regim economic; societatea profesională cu răspundere limitată; unitatea medico-sanitară; proprietarul persoană juridică, de drept public ori de drept privat, entitate juridică fără personalitate juridică sau proprietarul organizaţie profesională care este organizată şi îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, în perioada 26 martie – 28 septembrie 2018”, precizează AFM.

Suma alocată sesiunii de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, începand cu 26 martie, este de 50.000.000 lei, dintre care: 15.000.000 lei pentru persoane fizice și 35.000.000 lei pentru persoane juridice.

 

Noutăţi despre program

Autoritățile și instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, pot cumpăra autoturisme la un preț maxim de 35.000 euro, inclusiv TVA, cu condiția ca autovehiculele să fie achiziționate în cadrul programului Rabla Plus, a decis Guvernul prin ordonanță de urgență.

Până acum, acestea nu aveau posibilitatea să achiziționeze autoturisme cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cmc și al căror preț nu poate depăși contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro, inclusiv TVA.

 

Condiţii ofertante

În programul „Rabla Plus”, ecobonusul este tot de 10.000 de euro la achiziţionarea unei maşini pur electrice şi 4.500 de euro pentru maşinile hibrid plug-in.

Predarea unei rable la Remat nu este obligatorie, dar dacă se respectă şi această variantă, statul acordă suplimentar şi reducerea de 6.500 de lei (peste 1.400 de euro), în total ajutorul fiind de aproximativ 11.400 de euro.

Anul trecut, numărul maşinilor 100 la sută electrice nou înmatriculate a fost de peste 1.000 de unităţi.

Programul „Rabla Clasic” a început din 15 martie.

Alte articole

One Thought to “Instituţiile publice pot cumpăra maşini electrice: Rabla Plus începe luni”

  1. Anonim

    ok. unde poti alimenta o asemenea masina in Salaj?

Leave a Comment