Instanța din Jibou a decis ce se întâmplă cu Sanda Ungur, fata din vina căreia au murit patru tinere

Judecătoria Jibou a decis, la un an de la producerea celui mai grav accident de tren din județ din ultimii ani, ca autoarea accidentului, Sanda Ungur (foto centru), să fie condamnată la 3 ani de închisoare, suspendând însă executarea ca urmare a faptului că tânăra și-a recunoscut vinovăția. Sanda Ungur se va afla sub un termen de supraveghere și va trebui să urmeze un program de reintegrare socială.

Reprezentanții Judecătoriei Jibou au comunicat, în urma solicitării cotidianului Magazin Sălăjean, soluția în acest dosar, unul dintre cele mai dificile pe segmentul infracțiunilor de ucidere din culpă.

“Urmare a cererii dvs. cu privire la transmiterea de informaţii referitoare la Dosarul nr.434/1752/2019 aflat pe rolul Judecătoriei Jibou, vă comunicăm faptul că prin hotărârea judecătorească pronunţată în 15 mai 2019, instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi inculpata Ungur Sanda Emanuela şi, în consecinţă, a dispus condamnarea aceasteia la pedeapsa închisorii de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 și 3 Cod penal. În baza art. 92 Cod penal s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare, pe un termen de supraveghere de 4 ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii de admitere a acordului, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Maramureș.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatei i s-a stabilit obligaţia de a respecta măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 alin. 1 lit. a, b, c şi d din Codul penal, precum şi de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate şi de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, la primăria localităţii de domiciliu/reședință sau la parohia cultului religios căreia îi aparține inculpata”.

Reamintim faptul că accidentul de tren produs la Jibou, cel mai grav din ultimele decenii, a avut loc în urmă cu un an, în 17 mai 2018. Mădălina Pârja, Maria Şteţ, Claudia Barboş şi Sara Pop, patru tinere în vârstă de 20 şi 21 de ani, toate din judeţul Maramureş, studente în ultimul an în cadrul Centrului Universitar Baia Mare, şi-au piedut viaţa după ce autoturismul în care se aflau a fost spulberat de trenul inter-regio 4046, Baia Mare-Jibou. Maşina era condusă de prietena şi colega lor de facultate, Sanda Ungur, de 21 de ani. Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul a fost proiectat la metri distanţă de calea ferată, trei dintre pasagere murind pe loc după ce au fost aruncate în urma impactului, în afara maşinii. O altă tânără a decedat între fiarele contorsionate ale autoturismului. Singura care a scăpat cu viaţă a fost conducătoarea auto, Sanda Ungur, aceasta suferind răni grave. Cele cinci maramureşence erau studente în ultimul an la Centrul Universitar Nord din Baia Mare şi se întorceau acasă din Cluj, unde participaseră la festivitatea de absolvire organizată de Universitatea Tehnică.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Instanța din Jibou a decis ce se întâmplă cu Sanda Ungur, fata din vina căreia au murit patru tinere”

  1. Dreptate

    Vreau sa le spun acelor judecători ca le doresc sa le moara si lor copiii intr-un accident de mașină si sa ii dea vinovatului pedeapsă cu suspendare.
    Doamne, daca mai esti in ceruri rogu-te împlinește-mi dorinta, ca stii tu că nu te-am rugat prea multe si prea des !

  2. Anonim

    Este foarte nasol sentimentul sa vezi ca cel ce ti-a omarat copilul este liber ca pasarea cerului .Sigur ca si criminala are pe constiinta o perioada de timp,cu psihologi va scapa de trauma si isi va traii linistita viata.

Leave a Comment