Inspectoratul de Stat in Constructii Salaj se va comasa cu alte cinci inspectorate

Inspectoratul de Stat in Constructii Salaj se va comasa cu alte cinci inspectorate

Inspectoratele judetene in constructii sunt primele institutii de deconcentrate care vor fi restructurate in directii regionale, pe structura regiunilor de dezvoltare, in locul celei pe judete. Hotararea a fost adoptata miercuri de guvernanti, printr-o ordonanta de urgenta, in scopul rationalizarii cheltuielilor publice. Mai precis, in loc de 41 de filiale judetene vor aparea sapte filiale regionale. Prin urmare, Inspectoratul de Stat in Constructii va functiona, in scurt timp, cu aproximativ 120 de angajati mai putin.

Conform declaratiilor facute de ministrul turismului, Elena Udrea, aceasta institutie este prima din Romania care se organizeaza pe structura regiunilor de dezvoltare, si nu pe judete. Masura vizeaza eficientizarea activitatii institutiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal si, in special, a celor cu personalul de conducere. Reorganizarea urmeaza linia promovata de Guvernul Romaniei de rationalizare a cheltuielilor publice, a declarat ministrul turismului.

Odata cu aplicarea acestei masuri, urmeaza a fi reduse 125 de posturi, de la 875 cate sunt in prezent la 750, dintre care 60 de posturi de conducere si 65 de posturi de executie. Aceasta reorganizare va afecta, implicit, Inspectoratul de Stat in Constructii Salaj. Directorul institutiei salajene, Dumitru Chis, nu a vrut sa comenteze subiectul, mentionand ca pana la aceasta data nu s-au transmis de la centru informatii cu privire la reducerile de personal la nivelul inspectoratelor. Nici reprezentantii ministerului nu ne-au furnizat informatii, pana la incheierea editiei, legat de reducerile de posturi.

Prin aceste masuri se urmareste eficientizarea activitatii inspectoratelor regionale in constructii, care vor functiona cu un aparat de lucru suplu, pe o arie teritoriala de competenta constituita pe limitele teritoriale ale regiunilor de dezvoltare ale Romaniei. Vor exista sapte directii regionale in constructii si Directia Regionala in Constructii Bucuresti – Ilfov.

Inspectoratul de Stat in Constructii Salaj va face parte din Directia Regionala in Constructii Nord Vest, in care vor fi comasate si inspectoratele Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures si Satu Mare. Va avea sediul in municipiul Cluj-Napoca, iar Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii vor ramane in municipiile Oradea, Bistrita, Baia Mare, Satu Mare si Zalau.

Inspectoratul de Stat in Constructii se ocupa de controlul in domeniul calitatii in constructii, al respectarii disciplinei in urbanism si supravegherea pietei materialelor de constructii. De asemenea, mai are ca activitati licentierea dirigintilor de santier si avizarea lucrarilor de constructii finantate cu bani publici.

Alte articole

Leave a Comment