Infractorii specializati in furturi din bancomate au actionat si in Salaj

Infractorii specializati in furturi din bancomate au actionat si in Salaj

Trei membri ai unei grupari specializate in furtul de valori din bancomate si societati comerciale, suspectati ca ar fi dat lovitura in mai multe judete din tara, printre care se numara si Salajul, au fost identificati de politisti in timp ce dadeau spargerea la o societate comerciala din Bucuresti.

Cei trei membri ai gruparii au fost identificati in urma unei actiuni coordonate de catre ofiterii Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), impreuna cu specialisti din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale – IGPR, luptatori SIAS si politisti de la DGPMB.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca la aceasta actiune derulata la nivel national, ca urmare a deselor infractiuni de furt calificat comise la mai multe societati comerciale din tara, au participat si politistii salajeni. In acest caz continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a celor trei, acestia fiind suspectati de comiterea unor fapte similare pe raza mai multor judete din tara, printre care si in judetul Salaj, a declarat Maria Cristea. Potrivit sursei citate, cercetarile s-au extins si in judetul Salaj in urma tentativei de spargere ce a avut loc la inceputul lunii noiembrie, la CEC Bank Bocsa.

Conform informatiilor prezentate in cadrul unui comunicat de presa al IGPR, cei trei tineri au fost surprinsi de politisti in flagrant delict, in noaptea de 11 spre 12 noiembrie, in timp ce sustrageau casetele de valori ale unui bancomat situat intr-o societate comerciala din Capitala. Dupa ce au imobilizat paznicul, pe care l-au legat, cei trei au taiat partea din spate a bancomatului, pentru a sustrage casetele de valori, moment in care au fost surprinsi de oamenii legii. Politistii au reusit prinderea unuia dintre suspecti, Marius F., de 21 de ani, si identificarea celorlalti doi, Adrian S., de 28 de ani, si Dumitru B., de 24 de ani, care insa au fugit la vederea oamenilor legii. Din investigatii a reiesit faptul ca, in aceeasi noapte, suspectii au incercat sa sutraga valori din alte doua societati comerciale din municipiul Ploiesti, in care au patruns prin efractie, se arata in informatia de presa.

Politistii au propus arestarea preventiva lui Marius F., precum si emiterea mandatelor de arestare preventiva in lipsa pe numele celorlalti doi suspecti. In cauza, se continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a celor trei, acestia fiind suspectati de comiterea unor fapte similare pe raza mai multor judete din tara, respectiv Maramures, Salaj, Sibiu si Valcea.

Alte articole

Leave a Comment