Indemnizații majorate pentru sălăjenii persecutați politic și refugiați

Persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, refugiații, dar și urmașii acestora beneficiază începând din această lună de indemnizații majorate. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii (CJP) Sălaj, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Legii 278/2019, începând cu data de 1 ianuarie2020 indemnizațiile beneficiarilor se majorează. Astfel, persoanele care au fost refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, cele care  au făcut parte din detașamentele de muncă forțată, dar și persoanele care au fost evacuate din locuința pe care o dețineau, au dreptul la o indemnizație lunară în valoare de 350 de lei pentru fiecare an de strămutare, de muncă forțată sau de evacuare din propria locuință. Tot de la 1 ianuarie, soțul supraviețuitor a persoanelor persecutate politic de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, fiind deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate au dreptul la o indemnizație lunară în cuantum fix de 350 de lei. În prezent în evidențele CJP Sălaj se află în plată aproximativ 2.400 de beneficiari ai legii precizate, refugiați și urmași ai acestora.

2 Thoughts to “Indemnizații majorate pentru sălăjenii persecutați politic și refugiați”

  1. Platim urmasi de criminali SS

    In strainatate au fost deportati parintii acelor cruzi SS care au comis crimele din URSS si Auschwitz. Sa le para bine, au scapat usor cu deportarea !

  2. Marie

    Asta este ca si o renta viagera , care se mosteneste pe mai multe generatii? din 5 martie 1945 au cam trecut 75 de ani, si e chiar ciudat ca in judetul nostru destul de mic mai exista acest numar de victime in viata.

Leave a Comment