Începe pelerinajul Șimleu Silvaniei – Sighetu Marmației. Zeci de sălăjeni vor merge pe jos peste 160 de kilometri

Șimleu Silvaniei este locul de unde va începe unul dintre cele mai mari pelerinaje din țară, pelerinii urmând să parcurgă pe jos peste 160 de kilometri până la Sighetu Marmației.

Potrivit organizatorilor, pelerinajul va începe pe data de 22 august și se va încheia în ziua de 1 septembrie, la Sighetu Marmației. Cei care doresc să participe la pelerinaj trebuie să îndeplinească mai multe condiții, potrivit anunțului postat pe rețele de socializare: să aibă peste 14 ani, să corespundă din punct de vedere fizic pentru a parcurge pe jos o distanță de 165 de kilometri și să fie de acord cu participarea la momente de rugăciune. Participanții trebuie să aibă asupra lor sac de dormit sau pătură, încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate, dar și o contribuție financiară necesară pentru susținerea pelerinajului. Călătoria va începe luni, 22 august, la ora 14,30, în Șimleu Silvaniei și se va încheia pe 1 septembrie. Doritorii pot afla mai multe informații de la preoții Florian Gui și Mihai Fechetă, aceștia fiind și vechii organizatori ai pelerinajului inițiat cu ani în urmă. Pelerinajul a devenit deja o tradiție, an de an la acțiune participând zeci sau sute de credincioși din țară și străinătate. Potrivit părintelui Florian Gui, pelerinajul este unul dedicat momentelor de rugăciune, dar și de cinstire a memoriei tuturor celor asupriți în perioada comunistă.

One Thought to “Începe pelerinajul Șimleu Silvaniei – Sighetu Marmației. Zeci de sălăjeni vor merge pe jos peste 160 de kilometri”

  1. […] Șimleu Silvaniei este locul de unde va începe unul dintre cele mai mari pelerinaje din țară, pelerinii urmând să parcurgă pe jos peste 160 de kilometri până la Sighetu Marmației. Potrivit organizatorilor, pelerinajul va începe pe data de 22 august și se va încheia în ziua de 1 septembrie, la Sighetu Marmației. Cei care doresc să participe la pelerinaj trebuie să îndeplinească mai multe condiții, potrivit anunțului postat pe rețele de socializare: să aibă peste 14 ani, să corespundă din punct de vedere fizic pentru a parcurge pe jos o…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment