Incepand cu 1 octombrie: Punctul de pensie va fi majorat cu 2 la suta

Incepand cu 1 octombrie: Punctul de pensie va fi majorat cu 2 la suta

In plina campanie electorala pentru prezidentiale, politicienii se inhama la anumite angajamente, despre care nimeni nu stie daca vor putea fi duse la bun sfarsit. Nici premierul Emil Boc nu face exceptie de la regula, in contextul in care a anuntat, luni, dupa sedinta Coalitiei, ca punctul de pensie va fi majorat cu 2 la suta, incepand cu 1 octombrie, potrivit angajamentelor luate fata de pensionari si in conformitate cu legile in vigoare. Cu alte cuvinte, seful Executivului precizeaza ca guvernantii au decis sa respecte angajamentele fata de pensionari in ceea ce inseamna pensia minima si majorarea cu 2 la suta a pensiei, astfel incat aceste promisiuni facute persoanelor care sunt cele mai afectate de criza economica sa fie respectate.

Pe de alta parte, ca rever al medaliei, surse guvernamentale declarau, la finele saptamanii trecute, ca FMI negociaza cu Guvernul disponibilizarea a 100.000-150.000 de bugetari pana la mijlocul anului viitor, inghetarea pensiilor, cu exceptia celor minime sociale, in 2009 si 2010 si a salariilor bugetarilor, pana cand legea salarizarii unice va produce efecte.

Totusi, daca anuntul premierului privind majorarea pensiilor cu 2 la suta va fi pus in practica, in Salaj, de aceasta masura vor beneficia peste 73.000 de pensionari, adica aproximativ o treime din populatia judetului.

Leave a Comment