Încă mai sunt sălăjeni care confundă râurile cu groapa de gunoi

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Apei și în Sălaj, un județ care așteaptă aducțiunea apei potabile din Cluj și în care mai sunt oameni care confundă râul și pârâul cu groapa de gunoi.

Ziua Mondială a Apei este marcată anual pe 22 martie, fiind adoptată de Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro. Anul acesta, Ziua Mondială a Apei, desfășurată sub sloganul „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”, vizează promovarea dezbaterilor și a informațiilor legate de criza apei și a salubrității acesteia, de atitudinea și soluțiile pe care trebuie să le adoptăm pentru a preveni sau a atenua efectele, în special asupra popoarelor mai puțin dezvoltate. În Sălaj, cea mai mare acumulare de apă este cea de la Vârşolţ, cu un volum brut de circa 40 de milioane de metri cubi, ce asigură apa potabilă pentru localităţile Zalău şi Şimleu Silvaniei, potrivit Instituției Prefectului Sălaj. De asemenea, judeţul este străbătut de unul din cele mai importante râuri ale României – Someş (cursul mijlociu). Vestea bună este că în tot mai multe sate din Sălaj există servicii locale de salubrizare, dar vestea proastă este că inclusiv aici sunt sălăjeni care își aruncă gunoiul din curte pe marginea apei sau în pârâul care trece pe la capătul grădinii. Astfel de semnale de alarmă au fost trase de mai multe ori în ultimii ani inclusiv de oficiali ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj, dar degeaba. Desigur, lucrurile s-au mai clarificat puțin, unii oameni au început să devină mai responsabili, dar probleme tot sunt și mari. Mergeți pe cursurile unor văi importante și vă veți convinge singuri.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Încă mai sunt sălăjeni care confundă râurile cu groapa de gunoi”

  1. […] Astăzi este marcată Ziua Mondială a Apei și în Sălaj, un județ care așteaptă aducțiunea apei potabile din Cluj și în care mai sunt oameni care confundă râul și pârâul cu groapa de gunoi. Ziua Mondială a Apei este marcată anual pe 22 martie, fiind adoptată de Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro. Anul acesta, Ziua Mondială a Apei, desfășurată sub sloganul „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”, vizează promovarea dezbaterilor și a informațiilor legate de… Citeste mai mult […]

Leave a Comment