În ”Zona Metropolitană Zalău” – fără declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasări

Nu mai puțin de 19 unități administrativ teritoriale, orașe și comune, din județul Sălaj care fac parte din din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Zalău” se asimilează cu ”Zona Metropolitană Zalău”. Decizia a foat luată la începutul acestei săptămâni în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj. Și asta pentru a aplica în mod unitar prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nr. 25 din 14 mai privind propunerea unor măsuri necesare care trebuie aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Astfel, în perioada stării de alertă, circulația persoanelor în interiorul unităților administrativ teritoriale care fac parte din Zona Metropolitană se poate face fără declarație pe propria răspundere. ”Zona Metropolitană Zalău” cuprinde: municipiul Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou, Şimleu Silvaniei, Agrij, Bocșa, Crasna, Creaca, Crișeni, Dobrin, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Mirșid, Pericei, Sălățig. Șamșud și Vârșolț. Din 2015 – anul înființării asociației, până în prezent, comuna Șărmășag s-a retras din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și au intrat comunele Șamșud și Horoatu Crasnei.

Apel la responsabilitate și civism către toți sălăjenii

Reprezentanții CJSU Sălaj, reamintesc sălăjenilor din cele 19 localități menționate că scopul înlesnirii deplasării în interiorul „Zonei Metropolitiane” vine, în primul rând, în sprijinul celor care muncesc în municipiul Zalău, care fac zilnic sau periodic naveta între localitatea de domiciliu și municipiul reședință de județ. ”Vă recomandăm să evitați deplasările care nu sunt urgente sau care pot fi amânate și să respectați, în continuare, măsurile de distanțare și de prevenție transmise de autorități. Printr-un efort comun, cu respect reciproc și solidaritate, ne vom apropia de mult așteptata revenire la normalitate”, a precizat președintele CJSU Sălaj – Virgil Țurcaș – prefectul județului.

Alte articole

9 Thoughts to “În ”Zona Metropolitană Zalău” – fără declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasări”

 1. Anonim

  Romanasi si Sanmihaiul Almasului sint in zona metropolitana ? ca vad ca Hida face?

  1. Anonim

   Nu numai Romanasi , Sanmihaiu Almasului nu sunt in zona metropolitana Zalau , ci si comuna Treznea , care are granita comuna cu Zalaul ?? Intrebare de nota zece ,pentru cei normali la cap , ce face un calator din Hida care vine in Zalau , iar in Romanasi/Sanmihai care nu sunt in zona metropolitana , este intrebat de niste militieni scrupulosi despre declaratia pe propria raspundere ??! Tot o intrebare de nota 10 , cum ajunge un calator din Zalau in Agrij care e in zona metropolitana , caci prin cele doua posibile rute Traznea , respectiv Romanasi nu poate fara declaratie , nefiind in zona metropolitana ??!!

 2. Anonim

  Alo!Primaria Coseiu….18 km.de Zalau..

 3. Anonim

  Treznea este în zona metropolitană, la 14-15 km?

 4. Anonim

  Zona metropolitana se intinde conform precizarilor legale pana la maxim 30 km . Ce facem cu Hida 35 km (oficial) si Cehu Silvaniei 32 km ????

 5. anna

  TREZNEA NU ESTE ! bine ca este Agrij. Pai , daca vrei sa ajungi in Agrij, tb sa treci prin Treznea sau prin Romanasi. Unde e logica ?

  In Buciumi , ca nici aia nu e in zona metropolitana, chiar daca este la 25 km de marea metropola Zalau 🙂

 6. Anonim

  adica ma pot duce din Zalau la soacra in Criseni , fara nici o declarative la mine? pot lua si nevasta cu mine? dar copii sa mai fuga prin grafina casei?

 7. Anonim

  Alooooo primarilor de la comunele lomitrofe zalaului chiat nu aveti nimic de spus? a voi nu cititi presa ca sinteti ocupati sa stati pititi in primarii sa nu va afle covidul HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO gunoaie polititice

 8. Anonim

  Nu are nici o logica …trebuia mentionat 30 km de zalau jur împrejur si cu asta basta…cine a inteles cei 30 km e ok….cine nu sa fie atentionat…

Leave a Comment