În trei grădinițe din Zalău: mâncare pentru copii din produse expirate, transportată cu o mașină neigienizată

Cele trei grădinițe din municipiul Zalău, unde aproximativ 200 de preșcolari beneficiau de hrană preparată și distribuită de o firmă de catering, au reziliat contractul cu aceasta. Motivul este unul evident. Un control desfășurat la începutul acestei săptămâni, în 17 ianuarie, de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Sălaj a scos la iveală faptul că firma de catering utiliza unele produse expirate ca materie primă pentru hrana preșcolarilor, folosea preparate fără elemente de identificare, iar transportul hranei se realiza cu un autovehicul neigienizat ce prezenta o stare avansată de degradare. Potrivit Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, firma de catering care asigura hrana celor aproximativ 200 de copii este SC Conta Cata SRL. „Menționăm că acest operator economic oferea servicii de catering unui număr de trei grădinițe: Grădinița cu Program Prelungit <<Dumbrava Minunată>> Zalău, Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 – nr. 7, Zalău și Grădinița Creștină <<David>> Zalău”, se arată într-o informare a biroului de presă CRPC RNV Cluj.

„Am fost stupefiat să constat azi (n. r. – marți) la Zalău că există operatori economici cărora li se pare normal sa prepare mâncare pentru copii din produse expirate și recongelate, după care să o livreze grădinițelor cu o mașină având caroseria plină de rugină. Aproximativ 200 de copii, de la trei grădinițe din Zalău, consumau zilnic astfel de produse”, a precizat Sebastian Hotca – vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), într-o postare pe facebook.

 sursa foto: Facebook – Sebastian Hotca

2 Thoughts to “În trei grădinițe din Zalău: mâncare pentru copii din produse expirate, transportată cu o mașină neigienizată”

  1. […] Cele trei grădinițe din municipiul Zalău, unde aproximativ 200 de preșcolari beneficiau de hrană preparată și distribuită de o firmă de catering, Citeste mai mult […]

  2. […] Cele trei grădinițe din municipiul Zalău, unde aproximativ 200 de preșcolari beneficiau de hrană preparată și distribuită de o firmă de catering,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment