In doar sase luni: Mii de salajeni au solicitat ingrijiri medicale la Centrele de Permanenta

In doar sase luni: Mii de salajeni au solicitat ingrijiri medicale la Centrele de PermanentaAproape 3.500 de salajeni au beneficiat, in ultimele sase luni, de serviciile centrelor de permanenta din judet, cei mai multi dintre ei fiind inregistrati in Zalau. Decizia autoritatilor de a reinfiinta aceste unitati medicale se dovedeste una buna si in conditiile in care, avand unde apela pentru ajutor de specialitate in cazuri minore, pacientii nu se mai inghesuie la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau.

Primul Centru de Permanenta care a fost deschis in acest an in judet a fost cel din Cehu Silvaniei, unde nevoia pentru aceasta unitate a sporit odata cu transformarea Spitalului Orasenesc in Centru de Ingrijire a Persoanelor Varstnice. Ca urmare, pentru toate problemele de sanatate mai putin urgente, localnicii au avut la dispozitie, incepand din 1 mai, Centrul de Permanenta, unde, in prima luna, au fost inregistrati 50 de pacienti. Numarul lor s-a dublat in iunie si a sporit mereu, ca in octombrie sa fie inregistrati 134 de oameni care au solicitat ingrijiri de specialitate personalului medical care este in serviciu 24 de ore din 24.

Cei mai multi pacienti – la Zalau

Cei mai multi pacienti i-a inregistrat, insa, Centrul de Permanenta din Zalau, care, desi a functionat doar din iulie, a reusit sa acorde servicii unui numar de circa 2.700 de persoane. Aflux ridicat de pacienti a fost mai ales in luna august, cand, peste 800 de zalauani au solicitat ingrijiri personalului medical. De altfel, de cand a fost deschis Centrul din municipiu, statisticile releva o reducere considerabila a persoanelor care apeleaza la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in medie fiind zilnic cu 50 de pacienti mai putin.

Referitor la Centrul de Permanenta din Crasna, aici au fost inregistrati 134 de pacienti in lunile septembrie si octombrie, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Salaj, Ligia Maricas. Astfel, 36 de pacienti au apelat la Centru in septembrie, ca o luna mai tarziu numarul lor sa creasca la 98.

Potrivit directorului Ligia Marincas, cele mai mari cheltuieli

Alte articole

Leave a Comment