I-a reparat acoperișul cu 90.000 de lei

Un tânăr din Târgu Mureş, bănuit de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune, a fost identificat zilele trecute de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău.

 Oamenii legii au fost sesizaţi prin plângere, zilele trecute, de o femeie din judeţul Sălaj, cu privire la faptul că, în perioada 27-29 ianuarie mai multe persoane au venit la locuinţa acesteia, în urma a unei convorbiri telefonice avute anterior, pentru repararea acoperişului casei. Ajunşi la casa femeii, unul dintre aceştia a spus că este angajat al unei firme de profil din Sălaj. Proprietarul a bătut palma cu aceștia, iar pe parcursul celor trei zile, le-a dat persoanelor suma de 90.000 lei, ceruți de tânăr pentru materiale. Banii au fost daţi în patru tranşe. După plecarea muncitorilor, femeia s-a dus la firma respectivă, constatând că suma plătită este prea mare. Din discuţiile purtate cu administratorul, femeia a aflat că cel care i-a făcut reparațiile nu este angajat la firma respectivă, iar costul lucrărilor ar fi, în realitate, mult mai mic. Verificările efectuate de poliţişt au dus, săptămâna trecută, la găsirea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv tânărul din Târgu Mureş. Din prejudiciul cauzat (suma în plus percepută) s-a recuperat suma de 20.000 de lei, iar diferenţa de 20.000 lei ar urma să fie recuperată pe parcursul cercetărilor, după cum informează reprezentanții IPJ Sălaj. În cauză a fost întocmit doar penal pentru infracţiunea de înşelăciune, iar poliţiştii continuă cercetările pentru probarea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

 Atenție la meseriașii care vă bat la ușă!

Polițiștii informează că una metodele folosite de infractori pentru a  înşela victimele este folosirea de calităţi mincinoase. Autorii, sub pretextul că sunt reprezentanţii unei instituţii publice sau private, induc în eroare şi menţin victimele în această stare, cum că trebuie să plătească o sumă de bani pentru a beneficia de un anumit serviciu, de obicei foarte tentant (presupuse avarii sau verificări la instalaţiile de gaze sau apă, reparaţii la acoperiş etc.). Pentru a nu deveni victima unei infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă: în cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul poliţiei. Pentru a împiedica ,,documentarea” hoţilor despre familia dumneavoastră, fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. În situaţia în care persoanele care se deplasează la locuinţa dumneavoastră cu autoturismul şi consideraţi că nu ar fi de încredere, reţineţi cât mai multe date despre acestea, dar şi despre mijlocul de transport şi anunţaţi Poliţia. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Este de evitat şi trimiterea de copii după buletin sau cărţi de credit prin email sau fax. În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

 

 

One Thought to “I-a reparat acoperișul cu 90.000 de lei”

  1. Anonim

    Sunt țiganii organizați în găști, iar la sfârșitul cercetărilor se constatâ că…fapta nu existâ.

Leave a Comment