Heliport SMURD în Zalău

Consiliul Județean (CJ) Sălaj intenționează să construiască un heliport pentru elicopterul SMURD în municipiul Zalău. Investiția, aflată deocamdată în stadiul de achiziție publică, a fost prezentată de președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Zalău cu ocazia numirii noului manager. Potrivit președintelui CJ Sălaj, la nivelul județului există un elicopter SMURD care aterizează și decolează în condiții improprii pentru Spitalul Județean, ce duc la întârzieri majore în preluarea pacienților, iar la unitatea spitalicească din municipiu (deasupra acesteia) se dorește realizarea unui platforme. Aceasta va permite aterizarea, respectiv decolarea elicopterului SMURD în condiții de siguranță, va crește mobilitatea, dar mai ales rapiditatea în rezolvarea cazurilor grave, care necesită relocarea prin transport aerian a pacienților aflați în urgență medicală. În opinia președintelui Dinu Iancu Sălăjanu, grație acestei platforme, orice caz grav sau pacient cu probleme medicale preluat și transportat cu elicopterul SMURD va putea ajunge mult mai rapid în Unitatea de Primire Urgențe (UPU), comparativ cu situația actuală când pacienții (bolnavii) sunt transportați cu ambulanța fie de la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, fie de la stadionul armatei (unde actualmente aterizează elicopterul), la Spitalul Județean pentru îngrijiri.

 

3 Thoughts to “Heliport SMURD în Zalău”

  1. sive

    ba…cand ne scapati de pesedisti si de lingaii acestora..?

  2. Anonim

    Cred ca este o idee proasta sa faci heliport pe Spitalul Judetean (nici structura de rezistenta nu o sa_iti permita ), cand poti foarte bine, sa faci o platforma pe, parcarea care se construieste acum in fata Spitalului Judetean !!!

  3. Anonim

    Ideea in sine este in beneficiul cetateanului si corect afirmati platforma e potrivita si deasupra parcarii din fata spitalului , numai ca trebuie modificat proiectul , cred ca ar costa mai putin si ar fi mai sigur.

Leave a Comment