Guvernul vrea sa introduca rovinieta electronica

Guvernul vrea sa introduca rovinieta electronicaGuvernul intentioneaza sa puna in aplicare rovinieta electronica, sistem de plata si verificare a existentei platii taxei de drum prin intermediul unui cip inregistrat intr-un sistem electronic de urmarire, din primul trimestru al anului 2010.

Mai mult, sistemul prevede si amplasarea unor cititoare ale cipurilor rovinietelor pe principalele drumuri. De altfel, primul pas spre implementarea acestei masuri a fost facut deja.

Comisia juridica a Senatului a aprobat, luni, la dezbaterea legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara, ca Executivul sa poata decide prin ordonanta in ceea ce priveste introducerea rovinietei electronice. Prin legea de abilitare, guvernul poate emite, pana la 1 februarie, cand incepe sesiunea parlamentara, ordonanta de reglementare a sistemului electronic de plata a rovinietei.

Totusi, Guvernul nu intentioneaza sa modifice valoarea taxei de drum, ci doar sistemul de achizitie si verificare a platii taxei, a explicat secretarul de stat.

Anul trecut, la nivelul judetului Salaj, au fost retinute 144 de certificate de inmatriculare pentru lipsa rovinietei ori pentru neachitarea taxei de utilizare a drumurilor nationale la termen.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, din totalul persoanelor sanctionate, 83 sunt persoane fizice iar 61 juridice, valoarea amenzilor ridicandu-se la suma de 626.500 de lei.

Alte articole

Leave a Comment