Gurzău Trans: un nou termen în cauza accidentului mortal de la Astralis

Un nou termen în dosarul privind pe patronul societății de transport Gurzău Trans va avea loc mâine, 16 septembrie, patronul Gurzău Trans urmând să ajungă din nou în fața magistraților sălăjeni. Dosarul a fost amânat de peste zece ori până în prezent, motivele fiind de la lipsa apărării până la solicitarea administrării de noi probe în apărare. În dosar este judecat Gurzău Gheorghe, șoferul care a comis accidentul mortal, totodată patronul firmei de transport. Reamintim cititorilor faptul că accidentul mortal în care o elevă de 12 ani și-a pierdut viața a avut loc pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, în zona Astralis, în ziua de 19 februarie 2019. Gurzău Gheorghe, șoferul autovehiculului, în timp ce conducea microbuzul de transport elevi aparținând societății de transport Gurzău Trans, cursă regulată, nu a asigurat închiderea ușilor din spate, moment în care o minoră de 12 ani, pasageră în microbuz, s-a dezechilibrat și a căzut în spatele microbuzului, pe partea carosabilă, murind la scurt timp de la producerea accidentului. Minora stătea pe o bancă improvizată, în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, după cum au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, iar banca a fost ulterior ascunsă de șofer, după ce acesta a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției. Numeroase nereguli au ieșit la iveală în urma anchetei, acestea fiind confirmate atât de IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi cât și de cei de la Registrul Auto Român, accidentul fiind consecința unui cumul de abateri de la legislație, alături de neglijența patronului firmei de transport. Gheorghe Gurzău a fost arestat preventiv după comiterea faptei, pus ulterior sub măsura arestului la domiciliu după care sub control judiciar. Facem precizarea că această etapă a procesului penal, reprezintă, conform Codului de procedură penală, judecarea cauzei, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Alte articole

One Thought to “Gurzău Trans: un nou termen în cauza accidentului mortal de la Astralis”

  1. astia sunt complici la crima !!

    IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi cât și cei de la Registrul Auto Român
    astia ar trebui sa raspunda penal pt ca protejeaza criminali si nu oamenii nevinovati !! isi ascund incompetenta si hotia, in spatele legislatiei !!!

Leave a Comment