Grădinița cu program prelungit nr. 5 din Zalău intră în reabilitare

Consilierii locali din cadrul Primăriei Zalău au aprobat joi, 9 mai 2019, în cadrul unei ședințe extraordinare, indicatorii tehnico – economici pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ preșcolar Grădinița cu program prelungit nr. 5 din municipiul Zalău”.

Municipiul Zalău intenționează să obțină finanțarea execuției lucrărilor aferente proiectului în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Potrivit devizului general actualizat, valoarea totală a investiţiei este de 4.521.218 de lei cu TVA.

Se vor realiza lucrări de termoizolare, de înlocuire a acoperișului, instalațiilor  și a tâmplăriei, refacerea finisajelor interioare și exterioare, a trotuarelor, rampe pentru persoane cu dizabilităţi,  precum și lucrări de extindere a clădirii.

„Aș vrea să expun câteva cifre care reprezintă cheltuielile pe care Primăria municipiului Zalău le face pentru unitățile de învățământ din orașul nostru. Pe partea de investiții în infrastructura școlară, în acest an, avem alocată o sumă de 24.077.000 de lei (~5,4 milioane de euro) inclusiv acestui proiect, din care un procent de aproximativ 65-68 la sută sunt surse atrase din fonduri europene nerambursabile, în baza proiectelor scrise și susținute de noi și colegii mei din primărie și care au fost evaluate și aprobate  de Agenția de Dezvoltare Regională – Nord Vest și minister, ca urmare vor prinde viață în scurt timp.

Vă reamintesc că în acest an, la construcția bugetului local, am avut în vedere angajamentul pe care mi l-am luat anul trecut în septembrie, ca pentru fiecare copil din unitățile de învățământ, să asigurăm câte 100 lei pentru cheltuieli diverse. Valoarea totală necesară acoperirii acestui angajament este de 2.298.000 lei, din care diferența de 1.040.000 lei, pentru anul școlar 2018/2019, care a fost alocată în trimestrul al doilea al acestui an, iar suma de 1.258.000 lei aferentă anului 2019/2020, va ajunge în bugetele instituțiilor de învățământ în trimestrul patru al acestui an.

Sumele pe care le-am alocat le considerăm suficiente, astfel că nu cred că mai e necesar să li se solicite părinților bani pentru cheltuieli diverse. Toată cheltuiala din bugetul local pentru unitățile de învățământ este de 6.238.000 lei.” a precizat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, în cadrul ședinței.

 

Alte articole

Leave a Comment